Rupanya Pem4ndu Wanita P0sitif D4dah, Reka Cerita KemaI4ngan Mavt – PDRM [Video]

Rupanya Pem4ndu Wanita P0sitif D4dah, Reka Cerita KemaI4ngan Mavt – PDRM [Video] | JOHOR BAHRU – P0Iis men4fikan d4kwaan pemandu kereta jenis Perodua Myvi bahawa dia mengeIak kender4an berhenti di hadapannya hingga terl1bat kemaI4ngan dan mengak1batkan kem4tian di Kil0meter 4 Jalan Johor Bahru-Kota Tinggi di sini semalam.

Ketua P0Iis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, ini kerana rakaman video yang tvlar dalam media sosi4l jelas menunjvkkan kereta dip4ndu wanita berusia 23 tahun itu merempvh kereta Honda Accord dinaiki mngsa h1ngga kedua-dua kereta terb4Iik.

“Video itu turvt membukt1kan dkwaan wanita itu t1dak benar sama sekali terd4pat kereta lain di had4pan keretanya melainkan tindakannya memecvt laju ketika sampai di lokasi kej4dian.

“D4kwaan ada kereta berhenti di hadapannya, t1dak benar. Dia memang lajv. Ada banyak kesaI4han yang dilakukan. T1dak mempunyai lesen kender4an, cvkai jalan tam4t temp0h dan p0sitif d4dah jenis meth4mphet4mine lagi,” katanya.

Ayob Khan (tengah) melakukan lawatan selepas merasmikan Program PDRM Bersama Pelanggan dan Komuniti Kep0lisian IPD di Pâradigm Mall, Johor Bahru hari ini.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhb4r selepas merasmikan Program P0Iis Diraja Malaysia (PDRM) Bersama Pel4nggan dan Komuniti Kep0lisian Ibu Pej4bat PoIis Daerah (IPD) Johor Bahru Utara di Paradigm Mall di sini hari ini.

Dalam kej4dian jam 9 pagi semalam, seorang angg0ta Tentera Laut Diraja Malaysia, Laskar Kanan Mohd Rizal Buseri, 31, mavt di temp4t kej4dian akibat ceder4 p4rah di kepala selepas keretanya dirempvh kereta svspek.

KemaI4ngan itu melib4tkan kereta Perodua Myvi dipandu svspek, kereta Honda Accord dipandu Mohd Rizal dan sebuah kereta Proton Iswara yang dipandu seorang w4rga em4s, Chang Ah May, 78.

Kereta dipandu svspek sebelum itu dikatakan hiI4ng kaw4lan lalu terb4bas meI4nggar temb0k batu pembahagi jalan dan meI4nggar kereta mngsa serta Proton Iswara sebelum dua kereta tersebut terb4Iik.

Video dan foto berkenaan kej4dian tersebut menjadi tvlar dalam media sosi4l dan terseb4r sejak semalam.

Sementara itu, Ketua P0Iis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Mohd Padzli Mohd Zain berkata, si4satan mendap4ti svspek wanita itu t1dak bekerja dan beralamat di Kluang.

“Wanita berkenaan sudah dit4han semalam dan hasil ujian s4ringan air kenc1ng mendap4ti dia p0sitif d4dah,” katanya.

Tonton Video 1:

Myvi yang dipandu oleh seorang wanita melanggar Honda Accord sehingga mangsa maut di tempat kejadian.Pemandu Honda Accord Mohd. Rizal Buseri berusia 31 tahun maut di tempat kejadian manakala yang lain mengalami kecederaan ringan.Viral kes kemalangan Johor.

Posted by Fuad Rodzi on Sabtu, 10 Oktober 2020

Tonton Video 2:

MYVI langgar Accord..kat JBKatanya driver MYVI xde lesen dan takde Insurance Kereta..Pemandu Honda Accord khabarnya meninggal dunia..Inna lillahi wa inna ilaihi roji'unSumber : www.facebook.com/groups/jbtraffic/permalink/3323191371136396/🎥 Koh Chun Yong

Posted by Rizal Hakimm on Sabtu, 10 Oktober 2020

Sumber: sinar harian