S̷AYU, 2 Ber̷anak D̷aif Terp̷aksa G̷adai Ayam Untuk Beli Phone, Semata Nak Belajar 0nline

SAYU 2 Ber4nak Daiiif Terp4ksa G4dai Ayam Untuk Beli Phone, Semata Nak Belajar 0nline | Susulan pand3mik C0vid-19 yang masih belum ada penaw4rnya, platf0rm dalam tali4n dan pembelajaran secara digital adalah penyeles4ian terbaik untuk belajar sekali gu.s tak terciiicir dalam pelaj4ran. Namun tak din4fikan bah4wa ia g4gal berkes4n sepenuhnya atas beberapa fakt0r. Selain t4hap cap4ian akses Internet yang terh4d di sesetengah kaw4san, ada juga yang datang daripada keluarga tak berkem4mpuan untuk memiliki per4nti bersesuaian bagi tujuan tersebut.

Jual ayam s4mbil ditem4ni ibu terciiinta…h4jat nak beli handph0ne untuk belajar 0nline

Itu antara dileeema yang dihad4pi segel!ntir pel4jar termasuklah seorang remaja dari Indonesia ini. Berd4sarkan video di TikT0k tersebut, dia dil!hat sedang memeg4ng ayam untuk diju4l sambil ditemani oleh seorang waniita yang dipercayai ahli keluarganya juga. Ketika ditemur4mah oleh wart4wan, an4k muda itu menyat4kan haj4tnya ingin membeli sebuah telef0n pint4r h4sil ju4lan tersebut. N4mun berbeza dengan r4kan sebaya yang lain, dia jelaskan bahawa per4nti tersebut mahu digun4kan untuk 0nline learning.

@brendalowing

#fyp #foryou #foryoupage

♬ follow my ig domborlaza – Dom Borlaza

Nampak g4ya macam buudak pandai…bila kita selalu mengeeluh rup4nya ada yang lagi sus4h daripada kita

Raata-raata netiizen ny4ta tersentvh dengan usaha dan ni4t muuurni yang dip4merkan oleh rem4ja tersebut. Secara keselvruhan, vide0 mervntun h4ti itu telah mer4ih lebih 10 juuuta tont0nan set4kat ini.

Sumber: TikTok brendsyee, kish Dunia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini