S̷AYU, Aj̷al Sew̷aktu Cari Makan, Jas̷ad Wanita Dib0nceng Sejauhhh 80km Naik Mot0sikal

SAYU Aj4l Sew4ktu Cari Makan, Jas4d Wanita Dib0nceng Sejauhhh 80km Naik Mot0sikal | Aj4l boleh ddatangg ttanpaa mengira w4ktu dan tempatt kepada sesiapa pun. Begitulah n4sib yang men!mpa se0rang wanita dari Thailand ini yang diteemui para petani pada Selasa lalu. Siapa s4ngka cubaannn mendapat st0k mak4nan bagi mengalas perutt yang sedang kel4paran akh!rnya ber4khir dengan tr4gedi menyed!hkan.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Disy4ki cuuri st0k mak4nan tapi g4gal sebelum terper4ngkap di b4wah lantaiii..

Memet!k lap0ran Sinar Harian, wanita t4npa dokuumen pengen4lan diri itu dipercayai teemui aj4l selepas g4gal bern4fas ketika bersembvnyi di sebuah p0ndok s!mpanan. Menuurut petani itu, w4rga emaass berumur llewatt 70-an terb4bit disy4ki cuba menccurii mak4nan yang dis!mpan mereka n4mun tidak berj4ya sebelum terper4ngkap di b4wah papan llantai p0ndok tersebut.

B0nceng ssejauhh 80 km naik mot0sikal & terp4ksa mengh4rungi perjalanan selama 6 jam..

Bberikutan l0kasi p0ndok tersebut yang terletak kira-kira 80 kil0meter dari b4ndar, mereka akh!rnya terp4ksa memb0nceng jas4d kkakuu wanita berken4an dengan menggunakan mot0sikal. S4lah seorang petug4s perub4tan di dear4h itu bert4nggungjawab meng!kat jas4d yang dibaluttt dengan kain berw4rna putih di tubvhnya. M4lah mereka juga perlu mel4lui perjalanan selama enam jam untuk mel4kukan upacara pengeebumiian.

Kasih4nnya jauh dia cari makan..

Meraih Facebook, rata-rata netizen mez4hirkan rasa simp4ti atas n4sib yang men!mpa w4rga em4s terb4bit. Tak kurang juga yang memuji tindakan penduuduk setempatt dalam memb4ntu menguuruskan jas4d wanita berkenaan.

Sumber : Sinar Harian, Thairath, Kish Dunia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini