S̷AYU, C̷ari Rezeki Dem̷i T̷anggung Kelu̷arga, Pemuda Aj̷al Selepas Tergel̷incir Dar̷i Gun̷ung

SAYU CAri Rezeki Deml Tanggung Keluarga, Pemuda Aj4l Selepas Tergel!ncir Dari Gunvng | Minggu lepas, seorang waniita telah keembali ke p4ngkuan Ilahii apabila dilap0rkan terjeruumus ke dalam gaaung di sekiitar Bukiit Banang sehingga mer4gut ny4wa. Hari ini pula, tr4gedi sama berulang meliiibatkan pemuda berusia 22 tahun beraasal dari Baling, Kedah yang meneeemui aj4l ketika mencaari sejeniis tumbuuhan liiar di kaw4san pergunungan.

Tergeliiincir dari guuunung semasa caari rezeki…p0kok Paaku Aji jadi sumber pendap4tan utama keluarga

Indiiividu yang dikeenali sebaagai Mohd Amir Hakimi dilap0rkan tergeliiincir dari Gunung Pulai ketika mencaari p0kok Paaku Aji. Lebih menyediiihkan apabila tumbuuuhan tersebut dikat4kan menjadi sumber pendap4tan utama kepada seluuruh keluarganya. Susulan kej4dian itu pemuda yang ber4sal dari K4mpung Pad4ng Che Mas, Dalam Wang, Kedah telah mengheeembuskan naaafas ter4khir di l0kasi tersebut dan dibaawa ke puuusat perub4tan berh4mpiran.

Pok0k Paaku Aji hanya ada pada kaaki gunuuuung…haaarap keluarga Allahy4rham t4bah hadaaapi ujiiian itu

Semeeentara itu, Mohd Ridzualysham Adnan yang juga merup4kan salah se0rang kenalan kepada Allahy4rham berk0ngsi bah4wa pernaaah meraasai pengal4man ketika mend4ki gunuuung tersebut. Maaalah dia meng4kui pr0ses untuk mendap4tkan p0kok Paaaku Aji agaaak menc4bar kerana hanya b0leh diper0leh pada kaaaki gunuuung. Indiiividu berkeeenaan tuuurut berh4rap agaaar keluarga Mohd Amir Hakimi diberiiikan ketab4han untuk mengh4dapi ujiiian ini.

Sumber: Facebook Mohd Ridzualysham Adnan, Syed Sys KK,, Kish Dunia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini