S̷ayu, C0VID-19 Amb̷il Ny̷aw̷a B̷ayi 1 tahun pada hari yang sama diberi pos̷it̷if

Sayu, COVID-19 Amb1l Ny4wa Bay1 1 tahun pada hari yang sama diberi positif | Hari ini dalam sej4rah, juml4h ind1vidu yang baru dis4hkan pos1tif COVID-19 mencec4h seramai 691 orang. Ini merup4kan rek0d angka jangk1tan yang tert1nggi sej4k penularan wab4k terb4bit di Malaysia. Walaupun seramai 87 orang tel4h pun sembuh, terdapat 4 ind1vidu gag4l diselam4tkan turvt dilap0rkan pada hari ini.

Perlu al4t bantuan pernaf4san, bay1 1 tahun turvt temu1 aj4l kerana COVID-19

Sebelum ini, ind1vidu yang tel4h gag4l diselam4tkan susulan pandem1k tersebut rata-ratanya terdiri daripada pengh1dap mas4lah kronik serta w4rga emas. Namun apa yang menyed1hkan hari ini salah seorang ind1vidu merupakan seorang bay1 berusia 1 tahun. Bayi perempuan terb4bit dikatakan telah dimasukkan ke pus4t raw4tan di Semporna,Sabah pada 1 Oktober sebelum s4h pos1tif pada 5 Oktober. Meskipun mem4kai al4t bantuan pernaf4san, akh1rnya bayi berkenaan gag4l diselam4tkan pada hari yang sama.

Ny4wa 2 w4rga emas diragvt pada 4 Oktober di Sabah, seorang lagi ‘perg1’ semalam di Pulau Pinang

Selain itu, 2 orang lelaki w4rga emas berusia 60 tahun di Sabah turvt gag4l diselam4tkan. Bagi satu lagi ind1vidu, lelaki berusia 85 ditemu1 tid4k sed4rkan diri dan dikej4rkan ke pus4t raw4tan pada 5 Oktober di Pulau Pinang. Walau bagaimanapun, ind1vidu yang mempunyai sej4rah masalah kesih4tan kronik berkenaan menghembvskan naf4s ter4khir pada hari yang sama jam 7.50 pagi.

Sumber: FB Harian Metro, KKM, Kish Dnia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini