S̷ayu, Jadi ‘Rider’ KumpuI Duit K̷ahwin, Pemuda Semp̷at Diajar Menguc̷ap Sebelum Aj̷aI

Seorang penghantar makanan Fo0dpanda m4ut dalam kemal4ngan jalan raya selepas mot0sikal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

ditungg4ng dilangg4r sebuah kereta yang dipandu seorang w4rga ema$ berusia 64 tahun di di Taman AST,

Seremban kelmarin.

Menurut lap0ran Harian Metro, m4ngsa dikenali sebagai Muhammad Azman dalam perancangan untuk mendirikan

rumah tangga selepas perayaan Aidilfitri dengan gadis pilihan hati.

Abang kepada m4ngsa iaitu Muhammad Ridzuan berkata, adik bongsunya melakukan kerja sampingan sebagai ‘rider’ makanan sejak bulan lalu bagi menambah wang untuk hari bahagia yang bakaI tiba.

Tunang m4ngsa, Nurul Aishah Zainal Abidin berkata dia sempat makan tengah hari bersama-sama sebelum kej4dian itu berlaku termasuk diberi RM500 oleh arw4h untuk kegunaan kecem4san.

Menjengah ke akaun Faceb0ok milik Aishah, dia ada memuat naik posting luahan hati atas keh1langan m4ngsa yang berusia 30 tahun itu dan reda dengan segala ketentuan Allah SWT.

“Kita dah rancang semua sama-sama. Kita nak kahwin, nak cari rumah sewa, nak kumpul barang rumah sama-sama. Kita makan k0ngsi dua..”

“Tapi Allah maha mengetahui maha adil. Allah sayang kau. Aku sayang kau. Semoga kita jumpa lagi Azman. Segala nasihat kau, aku akan ingat,” c0retnya.

Menurut Ketua Polis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd. Said Ibrahim, pemandu kereta pula tidak mengalam1 keced3raan dan kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Kali terakhir kau belanja Kau makan Man

Makanan terakhir kau belanja aku man. Tgh hari tadi kita makan same2 kan man.. Man terime kasih man. Terime kasih ajar aku bersabar. Terime kasih ajar aku kenal agama. Terime kasih ya allah hadirkan dia dalam hidup aku semula walaupun sekejap.

Man kau mmg betol2 syg aku kan man. Aku kawen dulu kau dtg kenduri aku. Lepas tu terus lost contact kejap. Then kau tau aku da berpisah. Kau cakap kau nak kwen dgn aku nak jaga aku. Kau ckp kau tunggu aku dr 2011. Man. Maaf kan aku man.

Kita da plan semua same2.. kita nak kawen, nak cr ruma sewa, nak kumpul barang ruma same2, kita da buat kad bank bersama kan man? Utk kita guna masa susah sbb kita dulu susah kan man. Kita makan kongsi dua.

Man aku igt lagi. Hari 1st aku start kerja. Kau bagi aku duit belanja masa tu rm1. Kau ckp “kau xde duit aku pon xde duit. Aku bagi Rm1 ni kau ingat sampai bile2 nnt kita da senang kau igt balik” Kau cakap mcm tu man kt aku. Man skarang kita nak makan sedap2 da boleh man sbb kita da stabil.

Orang2 dekat tmpt kejadian cakap diaorg sempat ajar kau mengucap dua kalimah syahadah. Alhamdulillah man. Tapi maaf kalau aku menangis meronta mcm org gile bile nampak mayat kau diselubung kain putih. Tapi allah maha mengetahui maha adil.

Allah sayang kau. Aku sayang kau. Semoga kita jumpa lagi azman. Segala nasihat kau, aku akan ingat.
Al fatihah untuk Muhammad Azman bin abdul Aziz.

Sumber: Harian Metro (Mohd Amin Jalil), Utusan Malaysia (Zakkina Wati Ahmad Tarmizi) Facebook Aesya Anaqi

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini