S̷ayu, jumpa di syurga..” – Budak dit3mui lem̷as dalam besen di rumah peng̷asuh

Setiap kali mengh4ntar cahaya mata ke t4ska atau untuk jag4an peng4suh, pasti t1mbul rasa b1mbang dalam kalangan ibu bapa terhadap kesel4matan anak mereka.

Terbaru, seorang kanak-kanak perempuan dilap0rkan men1nggal dun1a dalam satu kej4dian di rumah peng4suhnya di Batu Maung, Georgetown hari ini.

Men3rusi lap0ran BH Online, m4ngsa Sophia Fatehah Wan Farhan Danial diperc4yai dit3mui l3mas dalam b3sen ketika dij4ga peng4suh sewaktu ibu bapanya bek3rja di sebuah k1lang di Bayan Lepas.

Terk3jut dengan b3rita kem4tian itu, nenek m4ngsa yang dikenali sebagai Wan terus berg3gas dari Taiping ke H0spital Pulau Pinang selepas dim4klumkan oleh anak lelakinya (bapa m4ngsa).

“Sebenarnya, cvcu saya sudah lama dij4ga peng4suh terb4bit dan b3rita ini sangat meng3jutkan kami sekeluarga,” katanya.
Men3rusi car1an di l4man Faceb0ok,

sebuah p0sting diperc4yai telah dimu4t naik oleh bapa m4ngsa yang mem4klumkan meng3nai pem3rgian kanak-kanak berusia dua tahun itu.

Mohon sed4kahkan al-Fatihah kepada anak kami Sophia Fatehah Wan Farhan Danial yang telah meng4dap Illahi pada 3 Mac 2021 sebentar tadi. Adik, nanti kita jumpa lagi ye kat p1ntu syurga,” tulisnya.

Selain itu, Ketua P0lis Daerah Barat Daya, Superintendan AA Anbalagan meng3sahkan kej4dian yang men1mpa anak b0ngsu daripada dua beradik berkenaan.

Sumber: BH Online (Zuhainy Zulkiffli) , Facebook Wan Farhan Danial

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini