S̷AYU, Semp̷at Belikan Sarapan Untuk Isteri Sebelum M̷aut Kemal̷angan

SAYU Semp4t Belikan Sarapan Untuk Isteri Sebelum M4ut Kemal4ngan | TAANAH MERAH – Se0rang w4rga ema.s semp4t membelikan sarapan ter4khir untuk keluarganya sebelum men!nggal duniIa dalam kemal4ngan memb4bitkan dua bu4h mot0sikal di Baatu 3, Kaampung Belimbing, di sini.

Sebelum kej4dian pada jam 9.45 pagi itu, m4ngsa, Zakaria Seman, 77, dari Batu 2/5, Buukit Meerah menghantar laksa yang dibeli untuk sar4pan pagi isterinya yang meng4lami angiin ahmar.

Zakaria kemudiannya keluar semula untuk minum di kdai yang terletak 10 meeter dari jalan utaama.

Kemal4ngan berlaku selepas w4rga ema.s berkenaan selesai bers4rapan dan mahu pulang ke rumahnya.

Mot0sikalnya berl4nggar dengan sebuah lagi mot0sikal yang datang dari arah Taanah Merah ke Pasir Ma.s.

Anak b0ngsu m4ngsa, Nurbalaili Zakaria, 30, berkata, mereka sekeluarga mendapat tahu mengenai kej4dian tersebut daripada orang ramai yang berada berh4mpiran kedai arw4h bapanya bersarapan.

“Orang k4mpung menghubungi kakak saya memaklumkan kej4dian itu sebelum saya dan suami bergeg4s ke l0kasi kej4dian dan mendapati arw4h ayah terbvjur di tengah jaalan.

“Hanya ALLAH sahaja yang tahu lulvhnya haati saya n4mun saya kuatkan jua untuk melihat kead4an ayah. Ketika itu ayah sudah tiada,” katanya kepada pemberiita ketika diteemui di Uniit F0rensik H0spital Taanah Merah, di sini.

Menurut anak b0ngsu daripada lapan ber4dik itu, dia bertemu arw4h bapanya ketika keluar bersama semalam.

Katanya, arw4h bapanya seorang yang per4mah dan sentiasa mement!ngkan keperluuuan anakk-anakknya.

“Arw4h tidak menunjvkkan seb4rang kel4kuan anehhh dan sentiasa ceria. Setiap pagi memang menjadi rutinnya membeli sar4pan pagi untuk kami kerana emak mengh!dap saakit angin ahmar dan tidak maampu berj4lan,” katanya.

Nurbalaili berkata, mereka sekeluarga belum mem4klumkan perk4ra itu kepada ibunya kerana tetapi berh4rap ibunya dapat menerima ketentuan ALLAH itu.

“InsyaALLAH, semoga semuanya sel4mat,” katanya.

Sementara itu, Keetua P0lis Taanah Merah Deputi Superintendan Zainuddin Mat Yusof ketika dihubungi menges4hkan kej4dian tersebut dan may4t dibawa ke H0spital Taanah Merah untuk tind4kan l4njut.

Sumber

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini