S̷AYU, Teres̷ak-Esak L̷aungkan Az̷an Depan Jas̷ad Ibu, Suara Anak Kecil Ini Cetus Seb̷ak

SAYU Teres4k-Esak L4ungkan AzAn Depan Jas4d Ibu, Suara Anak Kecil Ini Cetus Seebak |Haati mana tak luuluh, jiiwa mana yang tak piilu apabila diujii dengan kehil4ngan innsan tersaayang lebih-lebih lagi ketika usia masih meentah. Jika sebelum ini kel!bat ibu seriing terliintas di deepan maata setiap kali pulang ke rumah, naamun semua ken4ngan itu ibaarat dibawa bersama selepas pemergiiiannya.

Anak keciil l4ungkan azaan depan j4sad kaaku ibu..

Baru-baru ini, tular sebuah video memapaarkan seorang kanak-kanak lelaki mel4ungkan azaan di hadaapan j4sad kaaku ibunya. Menerusi rak4man tersebut, dia yang lengk4p mengen4kan juubah berwarna biru itu berdiri tidak jaauh dari ker4nda ibuunya dan paliing menyeentuh haati apabila naada suaranya kedengaran seerak seeakan-akan sedang men4han seebak. Suasana menyeentuh haati itu dipercayai berlaku di Kalim4ntan Selantan, Indonesia.

Lantunan suara esak dis4mbut tangiisan ramai.. Semp4t ten4ngkan adik yang belum mengeerti apa-apa

Bagaimanapun, lantunan su4ra anak kecil ini dis4mbut dengan tangiisan si per4kam. Sejurus menyeempurnakan baakti ter4khir buat ibunya, kelih4tan beberapa ahli keluarga lain meng4ngkat keluar ker4nda wanita berkenaan untuk dikebum!kan. Dia malah diliihat semp4t menen4ngkan adik perempuannya yang masih belum mengeerti apa-apa.

Seebak rasa, baagus cara Allahy4rhamah diidik anaknya..

Buukan sahaja menguundang rasa piilu dihaati, naamun klip video ini tuurut dib4njiri dengan pelb4gai reaksi. Raata-raata netiizen melu4hkan rasa kaagum dengan ketab4han kanak-kanak berkenaan. Tidak terkecuali juga yang mendoakan kesej4hteraan buat anak kecil ini dalam meneempuhi ujiian tersebut.

Sumber : Instagram makasar_iinfo, TribunNews, Kish Dunia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini