‘Saklt MeIahirkan BeIum HiiIang, Pergilah Bermain2 Di Taman Syurga Anakku’.

Merasai saat kehiIangan seseorang yang kita sayang adalah momen yang sangat pedlh apatah lagi, insan tersebut pernah menvmpang dalam rahim kita selama sembilan bulan.

Di Facebook, Nurul Atikah berkongsi kisah mengenai pemerg1an anaknya disebabkan masaIah saIuran pern4fasan terlalu semplt.

Aku pasrah

Muhammad Yusuf Mikael bin Abdul Gani. Mumy halalkan susu mumy sayang. Mumy redha anakku. Adik tinggaI mumy atas pangkuan mummy. Mummy mengucap dekat adik, terus adik tersent4k walaupun adik tak sedar. Saklt cz3r lahirkan adik pun belum hiIang dik.

Perg1lah bermain di taman syurga anakku. D0a mummy sentiasa mengiringi mu. Anak yang sangat baik. Lepas ni ta ada yang kejvt mummy ajak main 4 pagi. Tak ada lagi gelak tawa anak mumy. Allahuakbar sesungguhnya ujian mu terlalu berat ya Allah.

Aku redhaa, aku pasrah. Tunggu mummy abah dan abang ya sayang. Allah tak akan uj1 di luar kemampuan kita. Maafkan mummy anakku.

Menurut Atikah, anak keduanya iaitu Muhammad Yusuf Mikael telah menghembvskan n4fas terakh1rnya di Hspital Pulau Pinang. Sebagai ibu dia redha dengan uj1an yang diberikan oleh Allah terhadapnya.

Bercerita mengenai lebih Ianjut, Atikah memberitahu bahawa anaknya itu lahir tldak cukup bulan. Jelasnya lagi, anaknya turut mempunyai masaIah saluran pern4fasan yang semplt. Hanya doa dan keajaiban yang mampu diharapkan oleh Atikah sepanjang anaknya berada di hospital.

Mummy harap d0ktor cakap tlpu.

Mummy harap apa d0ktor cakap semua tlpu yusuf tak krit1kal. Mummy nak peIuk Yusuf rindu sangat. Mummy nak anak mummy balik. Nak anak mumy sihat. Minta semua d0akan maIaikat kecilku. Dari Bagan specialist adik kena tukar ke Island Hspital bila keaadan adik makin krit1kal adik trus masuk lCU Hspital Pulau Pinang.

MuMmy abah masuk tengok adik. Panggil adik. Walaupun d0ktor bagi ubat tidur adik dengar mummy dan abah panggil adik. Kuatnyaa adik sayang sekuat nama adik. Bagi yang tanya kenapa Yusuf masuk lCU, saluran pern4fasan yusuf terlalu semp1t dan ada lagi sebab lain berkenan dengan saluran pern4fasan dia.

Buat masa sekarang d0ktor kata Yusuf krit1kal tapi mummy tak percaya cakap d0ktor sebab mummy percaya anak mummy kuat. Comel sangat Yusuf tadi bersih putih sangat adik. D0ktor cakap mummy dan abah kena bersedia dengan keadaan adik macam ni.

SebeIum ini, Atikah turut memaklumkan yang anaknya itu telah ditvkar-tvkarkan ke pelbagai hspital sebelum di bawa ke Hspital Pulau Pinang. Jelasnya lagi, d0ktor turut memintanya dan suami agar bersedia dengan keadaan anaknya pada masa tersebut.

SUmber: Nurul Atikah Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini