Sama-Sama Semak Bacaan, Ju4ra Tilawah Al-Quran aj4r Y0uTuber K0rea bertaranvm.

Bergelar juara qariah Tilawah Al-Quran Peringkat Antarabangsa kali ke-61 diusia muda membuatkan Nor Farhatul Fairuzah Panut, 19 sering mendapat perhatian media.

Gadis cantik ini juga aktif menggunakan laman sos!al untuk berkongsi ilmu berkaitan al-Quran disamping menyelitkan beberapa aktiviti hariannya di situ.

Bertaranum dengan Oppa di Korea
Baru-baru ini, Farhatul dilihat mengunjungi negara Korea Selatan dan sempat bertemu dengan seorang YouTuber Muslim dikenali sebagai Daud Kim dari negara tersebut.

Melalui muat naiknya di Instagram, dia telah mengajar Daud Kim atau nama Koreanya Jae han Kim membaca al-Quran secara bertaranum.

Posting tersebut jelas menunjukkan Farhatul membacakan Surah al-Asr dengan taranum dan diikuti oleh Daud Kim. Mereka juga turut memuat naik pertemuan tersebut di channel YouTube masing-masing untuk tont0nan umum.

Sering berkongsi berkaitan Islam di Korea
Sebelum ini, nama Daud Kim pernah tular kerana memeluk Islam dan menceritakan perjalanan hidupnya selepas bergelar Muslim di saluran YouTube. Penghijrahannya itu mendapat perhatian media sos!al terutamanya di Malaysia kerana Islam bukanlah agama yang biasa dianuti di negara tersebut.

Kagum dengan sis kerana bantu Muslim lain
Sehubungan dengan perkongsian yang dibuat oleh qariah negara kita itu, rata-rata warganet telah meninggaIkan k0men yang pelbagai di Instagramnya.

Mereka juga sempat mengus!k kedua-dua anak muda itu dengan mengatakan wajah Farhatul dan Daud Kim hampir serupa seakan mempunyai jodoh bersama.

Rezeki dia dapat mengaji dengan hebat

Comel je mereka berdua

Video Klik Disini

Sumber : Farhatul Fairuzah

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu. . insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini