Sampai Menngis Nak Ikut Ayah Kerja, Rupanya Itu Pet4nda Dia Nak ‘Perg!’ Bersama

Sampai Menngis Nak Ikut Ayah Kerja, Rupanya Itu Pet4nda Dia Nak ‘Perg!’ Bersama | Sebuah trerler terb4bas dan melangg4r tiang dan terbalik sehingga meng0rb4nkan tiga ny4wa di Kilometer 10 Jalan Malim Nawar-Kota Bharu malam tadi. Lebih memilukan apabila semua m4ngsa merupakan anak ber4nak iaitu seorang lelaki dɛw4sa (ayah) berusia 30 tahun dan dua orang an4knya berusia enam dan lapan tahun.

Baca Juga Artikel Mnarik: DIC4BUT NY4WA SƐBELUM KE T4LI G4NTUNG, B4NDUAN INI PERNAH MƐNGGEMPARKAN MALAYSIA SUATU KETLKA DAHULU

Dalam kej4dian kira-kira 10 malam itu, Hafize Nizam Ali Supian, bersama dua anak lelakinya, Muhammad Afeef Rafiqie, dan Arrian Nuh, m4ut ditempAt kej4dian.

“Dalam sekeelip m4ta sahaja dah tiaada..mereka sekeluarga ada semp4t makan tengahari bersama-sama,” kata Normah Khalid, ibu mentua kepada pemandu treeler terbaabit.

Normah berkata, sebelum kejaadian arw4h dan isterinya, Shamshira Mohd Norizin, 31, dari kediaman mereka di LAangkap membawa kendeeraan berasingan untuk makan tengahari di sebuah rest0ran di sekitar Kampar kerana Hafize Nizam kemudiannya akan meneruskan perjal4nan mengambil mu4tan simen di Gopeng.

“Pada mulanya arw4h memang tak ada niaat hendak bawa dua an4knya itu, tetapi entah mengapa selepas selesai makan mereka men4ngis-n4ngis beriya nak ikut sama.

“Kalau nak diikutkan sebelum ini mereka tak pernah ikut ayah mereka pergi kerrja, tapi budak-budakkan.. mungkin mereka teruuja nak naik treeler,” katanya ketika diteemui di Uniit Forɛnsik H0spital Kampar hari ini.

Menurutnya, mereka menerima pangg1lan daripada rakan sekerja m4ngsa memaklumkan kej4dian pada 10.30 malam dan bergeegas ke lokaasi kej4dian untuk melihat sendiri kem4langan itu.

Normah berkata, mereka menunggu hampiir tiga jam di lokaasi bagi melihat sendiri semua m4ngsa dikeluarkan sebelum dibawa ke h0spital.

“Makcik tak saanggup nak tengok lama-lama..anak makcik (isteri arw4h) pun sudah tidak keruan, men4ngis dan mer4ung melihat kead4an treeler yang remuuk,” katanya.

Katanya, anak bongsu arw4h, Adeeb Hud, 2 tahun, yang tidak mem4hami apa yang terjadi ada bertanya di mana ayah dan dua abangnya.

“Ada dia tanya mana ayah, tetapi kami hanya m4mpu mengat4kan mereka semua sed4ng tiidur,” katanya.

Menuurutnya, arw4h tidak menunjuukkan perub4han ketara dan kali ter4khir dia bertemu dua cucunya itu pada Sabtu lepas di kediamannya di Chenderong Balai, Teluk Intan.

“Arw4h seorang men4ntu yang baik dan suka membantu ahli keluarga yang lain dan saya memang rap4t dengan cucu sebab setiap pagi petang siang malam mereka selalu datang bermain di rumah.

“Apa-apapun kami reeda dengan pemergiian mereka dan anggap ini satu ujiian terhaadap kami,” katanya.

Isteri arw4h yang engg4n ditemubual kerana terlalu sedih dan dalam kead4an tidak berm4ya dipapah oleh ahli keluarga keluar daripada uniit forɛnsik.

Difahamkan, jɛn4zah ketiga-tiga ber4nak itu dikɛbumiikan hari ini di Chenderong Balai, Teluk Intan.