‘Saya akan ser4hkan bah4gian Baba’ – Kata balu Mejar Mohd Zahir

‘Saya akan ser4hkan bah4gian Baba’ – Kata balu Mejar Mohd Zahir | KUALA LUMPUR: “Arw4h ti4da sebarang h4rta, dia sudah diisyt!har muflis.”

Itu jawapan yang diberikan B4lu Allahy4rham Mejar Mohd Zahir Armaya, Nour Shafinar Harun, 31 ketika menjel4skan kead4an dirinya yang ditvduh menafikan ha.k bapa mertuanya, A R Badul dalam ke.s pembahagian h4rta.

Jelas Shafinar, mengenai pertikaian berkenaan insuran kel0mpok yang diterima, memang dia sudah menerimanya n4mun buat masa ini dia masih belum memberikannya kepada pih4k bapa mertuanya lagi.

“Arw4h suami saya memang sudah diisyt!har muflis pada perk4hwinan pertamanya. Jadi bila dia berk4hwin dengan saya, dia memang tidak ada apa-apa h4rta. Tiada rumah, kereta atau pun mot0sikal.

“Berkenaan insurans kel0mpok yang dipert!kai bapa mentua saya ini, memang saya sudah d4pat. Saya juga difahamkan yang difar4idkan adalah caruman arw4h dan bukan ganj4ran.

“Buat masa ini memang saya sudah bah4gikan malah bah4gian itu sudah saya beri kepada ibu mertua dan ibu angk4t arw4h suami saya. Manakala duit anak-anak arw4h juga saya simp4nkan dahulu. Cuma bah4gian baba (A R Badul) saya masih belum ada kesemp4tan untuk beri memand4ngkan kami tidak lagi berhvbung,” katanya kepada Utus4n Malaysia.

Sement4ra itu ditanya mengenai hubung4nnya dengan A R Badul ketika ini, kata Shafinar dia tidak nafikan hubvngan mereka agak rengg4ng selepas kem4tian suaminya. M4lah dia juga buntu dengan apa yang berlaku memand4ngkan ketika ini dia mener!ma pelb4gai tudvhan tidak ber4sas.

“Memang ada pih4k sana meningg4lkan pes4nan di telef0n tetapi tidak perlu saya k0ngsikan secara terper!nci, cuma apa yang boleh saya cakap perk4ra ini sangat memberi tek4nan.

“Sebenarnya hubvngan kami sebelum ini okey sahaja. Cuma selepas kem4tian suami kami tidak lagi berhvbung. M4lah bapa mertua saya juga langsung tidak bert4nyakan kh4bar lagi,” jelasnya.

Sementara itu, A R Badul hari melu4hkan rasa tidak pu4s h4tinya kepada media apabila dia dinafikan h4k ke atas h4rta peningg4lan anaknya, arw4h Mohd Zahir yang m4ut ketika mel4kukan dem0nstrasi keupay4an di Kem K0k Lawi, Sabah pada 4 September 2019.

Sumber

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini