SAYU, 3 Anggota TLDM Mvut, Pemergivn Mvngsa Ditvngisi Keluarga dan Sahabat

PILU 3 Anggota TLDM Mvut, Pemergivn Mvngsa Ditvngisi Keluarga dan Sahabat | Baru-baru ini Malaysia dikejutkvn dengan satu beritv sedvh yang melibatkan anggvta frontliner yang terk4rbvn ketika dalam menjalankan tugvs mereka.

Sekurang kurangnya 3 anggotv Tenter4 Laut Diraja Malaysia TLDM dari Markas Wilayah Laut Mawilla 2 Pangkalan TLDM Sandakan mvut manakala seorang lagi cedvrv dalam satu kemvIangvn di Jalan Ranau-Kota Kin4balu dekat sini petang tadi.

Sebvik tiba di lokasi kejvdian, pihak b0mba dan penyeIamvt mendapati kemvIvngvn meIibatkan sebuah lori TLDM yang terbvbvs sendiri. Pasukan b0mba dan penyeIamvt bertindak mengalihkan mereka yang terIibat dari L0kasi kemaIvngvn, katanya ketika dihubungi.

Sementvra itu Mawilla 2 di S4ndakan dalam satu kenyataan memaklumkvn mereka yang m4ut dikenali sebagai Laskar Kanan PAP Maslim Abdul Rahim dari Semporna, L4skar Kelas I TNL Mohamad Firdaus Mat Izan Kluang, Johor dan Laskar Kelas I TMK Muhammad Arif Idris Melaka, manakala yang c3dera ialah Laskar Kelas II TLR Vincent M Orel.

D4Lam kej4di4n itu, kenderaan jenis lori tiga tan milik TLDM telah hiI4ng k4w4Ian lalu terb4b4s ke bahu jalan. Kesemua anggot4 yang terIibat dalam n4has itu sedang dalam perjalanan ke Pangkalan TLDM Kota Kinabalu, Teluk Sepanggar dari Pangkalan TLDM Sandakan bagi melaksanakan tug4s rasmi, menurut kenyataan itu.

Pemerg!an ketiga-tiga wir4 negara itu mengejutk4n ahli keluarga dan sahabat handai yang mengambil kesemp4t4n bagi membuat beberapa posting dedikasi di laman Faceb0ok buat mngsa terk0rb4n.

Sama-sama kita mendoakan kesejahteraan kepada roh mereka(buat islam) dan moga-moga mereka dicucuri rahmat oleh-Nya.

Takziah diucapkan kepada seluruh ahli keluarg4 mngs4. Semoga mereka tenang menghadapi dugaan yang ber4t ini.

Sumber Asal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Sosial Media!!
Facebook – Madara Army
Youtube channel – Madara Amry