SAYU, H̷antar Adik Sekolah, Rem̷aja Sel̷isih Nah̷as Tak S̷angka Ibunya Aj̷a̷l Baw̷ah Kereta

SAYU Hantar Adik Sekolah, Remaja Sel1sih Nah4s Tak S4ngka Ibunya Aj4l Baw4h Kereta | Mengh4dapi pemerg1an orang ters4yang bukanlah sesuatu yang mud4h. Perkara tersebut adalah antara yang paling dit4kuti, lebih-lebih lagi mel1batkan ahli keluarga sendiri. Walau bagaimanapun, hak1kat itulah perlu dilalui oleh sep4sang adik beradik ini apabila ny4wa ibu mereka mel4yang dalam sebuah ins1den jalan raya.

Dalam perjal4nan hantar adik ke sekolah sebelum bertemu nah4s jalan raya

Menerusi satu perk0ngsian di laman Facebook Nurfa Ray, si abang sedang dalam perjal4nan untuk menghantar adik perempuannya ke sekolah dengan mena1ki mot0r. Walau bagaimanapun sampai di perteng4han jalan, pemuda tersebut berh3nti seketika kerana melalui kaw4san nah4s.

Reb4h terduduk apabila l1hat ibu sendiri yang terl1bat nah4s di bawah kenderaan

Namun, remuk hat1nya apabila mel1hat sekujur tubvh yang berada di bawah kenderaan tersebut adalah ibunya sendiri. Lelaki berkenaan terus reb4h di tepi jalan itu lalu mend4kap er4t adiknya yang tvrut terkejvt dengan trag3di tersebut. Menerusi posting lain, Nurfa turvt memberitahu remaja berkenaan masih mempunyai seorang ayah namun sudah berp1sah dengan ibunya.

Allah, dapat rasa kesed1han tu. Kuatkanlah hati dan semangat anak-anak ini

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turvt sama bersed1h dan bersimp4ti dengan kej4dian yang berlaku. Ramai yang meng4mbil peluang untuk menit1pkan doa kepada kedua-dua beradik itu untuk sentiasa kuat walaupun ketiadaan ibu ters4yang di sisi.

Sumber: Facebook Nurfa Ray, Kish Dnia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini