SAYU Kakak Kembar Trag3di Gas Ber4cun Luah Tr4uma – “Kami Takut Tidur, Silent Phone”

SAYU Kakak Kembar Trag3di Gas Ber4cun Luah Tr4uma – “Kami Takut Tidur, Silent Phone” | Siapa dapat meny4ngka, percutian ke Pulau Jerejak rupanya telah jadi ken4ngan ter4khir bagi sekumpulan gadis yang keracvnan g4s karbon monoks1da sempena cuti Hari Malaysia lalu. Susulan ins1den di kawasan parkir stesen minyak di Sama Gagah, Lebvhraya PLUS tersebut, satu-satunya ind1vidu yang tersel4mat iaitu Nor Aqilah Mohd Safwan telah diber1kan rawatan Hyperbaric Oxygen Therapy (HBOT) di pusat perub4tan Angkatan Tentera Tuanku Mizan, Kuala Lumpur.

Adik, hang kuat kan? Kami semua takvt nak tidur, tingg4l & silent phone

Pelajar dari sebuah kolej perubatan swasta di Batu Caves tersebut dilap0rkan sem4kin stabil, namun dia masih dir4wat dan dip4ntau rapi oleh para doktor di Unit Rawatan Rapi (ICU). Dalam pada itu, ahli kelu4rganya ny4ta tak pvtus-putvs berdoa agar Aqilah lek4s pulih. Menerusi laman Twitter, adik-beradiknya malah turvt melvahkan bahawa mereka takvt untuk tidur atau tingg4lkan telefon bimbit masing-masing susulan terk3san dengan trag3di yang meny4yat hati tersebut.

Allah sayang seb4b tu amb1l Adilah dulu…rehat la mama cakap hang penat sebab terlalu workaholic

Ucapan sayu tvrut ditit1pkan kepada kembarnya iaitu Nor Adilah Mohd Safwan yang telah dijempvt Ilahi selepas mener1ma rawatan di pusat perub4tan Angkatan Tentera Lumut, Perak 17 September lalu. Walaupun rasa rindu tak berpenghvjung, Allahy4rhamah Adilah dianggap sebagai anak yang sangat banyak berb4kti kepada keluarga terutamanya selepas berj1nak-jin4k dalam dunia perni4gaan.

Sumber: Twitter aishielola & nurhusnazbd