SAYU Lelaki hidup sebatang kara m4vt jat0h bangun4n

SAYU Lelaki hidup sebatang kara m4vt jat0h bangun4n | MAL4NG tidak berbau dan sudah suratan takdir, maka seorang lelaki menemui ajaInya.. Dia men!nggal dunia ak!bat terjat0h dari tingkat 17 di sebuah pangsapuri kos rendah di Batu Muda di Kuala Lumpur, beberapa hari lalu.

Menerusi satu perkongsian di halaman Facebook Muhammad Rafieudin Zainal Rasid, lelaki berusia 51 tahun itu men!nggal dunia ketika meIakukan kerja-kerja berkaitan perkhidmatan penyaman udara.

Arw4h dikatakan sedang menjalankan perkhidmatan di salah sebuah unit di tingkat berkenaan sebelum tergeIincir dan jat0h ke bawah serta m4ti di tempat kejad!an serta-merta.

Jenaz4hnya dibawa oleh angg0ta p0lis ke Hspital Kuala Lumpur (HKL) untuk proses bed4h sias4t, katanya.

Persiapan sebelum mengk4f4nkan jen4z4h.

Muhammad Rafieudin yang juga Pengerusi Eksekutif Skuad Pengurusan Jen4z4h Malaysia (SPJ Malaysia) berkata, aruuwah juga dikatakan tidak mempunyai w4ris dan tinggal sebatang kara selama lebih 30 tahun sejak berpisah dengan bekas isterinya.

Beliau yang lebih dikenali sebagai Ustaz Rafie bagaimanapun berkata, arwa4h mempunyai seorang sahabat yang tampil untuk membantu menguruskan pengebvmianny4.

Sahabat arw4h ingin juga memb4y4r sedikit daripada kos pengebumian kerana merasakan ia adalah satu tanggungjawab dirinya.,

Mujur arw4h mempunyai seorang sahabat yang menganggap dirinya sebagai ayah angkat yang sentiasa mengambil berat tentangnya.

Sahabat arw4h itulah yang bertungkus-lumus memastikan urusan jen4zah diselesaikan dengan sempurna walaupun di antara mereka tiada pertalian d4rah, tambahnya.

Jen4z4h si4p dikafank4n untuk dikebvmik4n.

Menurut Ustaz Rafie, sahabat allahy4rham bekerja sendiri sebagai juruteknik eIektrik, namun pendapatannya terjejas kerana sukar mendapat pekerjaan berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Keadaan itu membuatkan sahabat arw4h tidak mampu menyediakan bayaran sebanyak RM2,500 sebagaimana yang diminta oleh sebuah syarikat pengurusan jen4zah swasta.

Kami menawarkan perkhidmatan percuma dan kos tanah kub0r juga akan ditanggung SPJ Malaysia kerana arw4h bukan di bawah tanggungjawab sahabatnya.

Namun sahabat arw4h ingin juga membayar sedikit daripada k0s pengebvmian kerana merasakan ia adalah satu tanggungjawab dirinya kepada arw4h ayah angkatnya itu. Subhanallah, katanya.

Pengebvmian jen4z4h diuruskan oleh SPJ Malaysia.

Tambah Ustaz Rafie, sahabat arw4h berjaya mendapatkan bantuan dengan membuat pinj4man darioada kawan-kawannya bagi menampung k0s pengebvmi4n arw4h.

Allahuakbar. Inilah satu buukti kesetiaan sahabat sejati. Sanggup berk0rb4n apa saja demi sahabatnya yang dikasihi.

Semoga Allah SWT merahmati peng0rbanan sahabatnya ini dan semoga almarhum ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman dan beramal soleh. Amin, katanya.

Sumber Mstar

Nak lagi Cerita Menarik? Subscriber Telegram Min ===> Media Portal