Sayu, “Masa ni juga lah duniaa umi rasa gel4p sgt” Anak ‘Pergii’ Mengh4dap Ilahi Selepas Sehari Dem4m

Siapa yang m4mpu menah4n rasa kes3dihan apabila anak yang disayangi pergi meningg4lkan dalam keadaan tiiba-tiba.

Itulah yang berlaku kepada seorang wanita ini di dalam satu perk0ngsian di Faceb00k.

Menerusi p0sting di laman sosial Faceb00k, Siti Hajjar Hassan berk0ngsi pemergiian anaknya setahun yang lepas pada bulan Ramadhan.

Berikut adalah perk0ngsian beliau.

6 Ramadhan 1439h / 22 Mei 2018 / Tepat Jam 1.58pm

Suubuh pada 5 Ramadhan 1439h kakak terjaga dari tiido dgn muuka ketakvtan teruus peluuk umi katanya ada org dkt pintu masuk rumah.

Umi puulak blurr dan kata tak ada sapa pon. Dalam kead4an dirinya ketakvtan setengah jam kemuudian kakak terus dem4m pan4s mendad4k.

Lagipun kakak ni antib0di tak kuat mudah kena dem4m, batvk dan sels3ma Jadi ubt dem4m mmg umi sentiasa standby kt rumah. Bila tak siihat umi cepat-cepat bagi ub4t.

Sekitar 8 pagi situ4si kakak kembali baik dan tak dem4m. Per4saan umi teruss rasa legaa sangat. dan pagi tu jugak kakak request R0ti macam at0k. ( R0ti b4kar sapukan nuttella ) pendek kata ni juga Fav0urite kakak.

sambiil makan sambiil juga adiknya naufal kac4u ambik r0tinya. kakak jer1t ( Ummi adik acauu kakak nk akan – Adik kac4u kakak nk makan ).

Kalau kakak nak tahu umi ni sangat bah4gia tgk telatah ank2 umi ni.

Hari tersebut berlalu mcm biasa kakak aktiif dgn aktiivitinya m4lah umi tetap mel4yan keren4h anak umi seperti biasa. dalam masa yg sama umi ckp dgn kakak kjp lagi umi nk masak nanti jaga adik utk umi – Dan dgn sp0ntan kakak jawab ( Okey Ummi dgn nada yg sangat m4nja )

Bila kakak ckp dgn naada mcm tu umi rasa s4yu dan lem4hhnya nk bangun. Tapi bila tgk jam masiih awl baru pukul 4 pm..( detiik dlm hatii umi ) Tak pa laa kak umi rasa nk mandiikan kakak dululah ptg2 nanti seejukk pulak.

Lepas jer umii ckp mcm tu dgn exciitednya kakak buka baju nk m4ndi. selesai semua mandi ptg tu kakak dem4m balik.

Masa ni umi dh mula rasa p3lik tak kervan.

tgk kakak dh lain mcm tanya nk suusu pon tak nak yg obvi0us nampak kakak sejvk mengg1gil.

Bila dh sejvkk umi tutup kiipas sapu miinyak angin pakai baju tebal dan kead4an kakak pon bariing dan nampak kepen4tan. wktu ank2 umi duk bariing umi cepat-cepat siap utk masak. Bila selesai masak umi duk dkt kakak tgk kead4an kakak.

Masa ni juga adik naufal baik sangat-sangat se4kan tahu umi lebiihkn perh4tian pada kakaknya.

Waktu pon berlalu smp azan buuka puasa. Masa um4t islam siibuk bebuka puasa saat tu juga kakak muula tak sed4r dan terusss fit.. Perk4ra ni first tiime umi lalui umi tak tau nk bt apa mel4inkan p4nggil nama kakak.

Bila dh kakak fit umi ayah bergeg4s ke h0spital Ampang. masa di w4d kec3masan pon kakak tetap fit dan hil4ng fit sekejap lps tu dtg balik fitnya smpai jam 9 mlm masa ni makdak datang tem4n kakak sekejap sb ayah nk hntr umi balik sb kesi4nkan adik naufal.

Dh smp rumah ayah pulak pergi h0spital jaga kakak. umi kat rumah dgn di tem4ni oleh adik naufal. Masa duk rumah haati umi fikir mcm2 pas4l kakak.

Umi wasap jer Ayah tnya pasal kakak. smp jam kul 3 pagi d0ktor s4hkan kakak kriti1kal. Masa ni juga lah duniia umi rasa gel4p sgt.

Jam 5 pagi ayah balik ambiik umi dan adik kt rumah pergi h0spital. Dan masa ni juga laa umi bgtau seluuruh ahli kelu4rga utk doakan kakak.

Sampai sekarang umi terb4yang kead4an kakak kene cucvk sana sini. bila dh di pind4hkn ke icuu d0ktor p4kar bgtau kvman dh mereb4k ke ot4k kakak. har4pan untuk sembuuh tipiis dan kakak bern4fas pon melalui mesiin.

M4lah sekali lagi umi lembik dan tak kuat ken4ngkan kakak.

Bila jam menunjukkan 1.58 Ptg kakak pergi di jempuut ilahi buat selamanya dan D0ktor s4hkan pemergiian kakak sebab ACUTE NECR0TIZING ENCPHALOPATHY.

Walaupun dh masuk setahun kakak pergi. Umi tetap rasa syukur sb di keliilingi ins4n yg baik-baik dan beri supp0rt utk umi.

Nak lagi umi ttp berju4ng demi adik naufal yg kian membesar serta menyerupai siifat kakak. Bila tgk telatah adik naufal peras4an riindu umi pasti terub4t . – Alhamdulillah –

Sebagai info utk ibu ayah di luar sana bila anak-anak sering dem4m b4tuk dan selse3ma please W4JIB ambik PERH4TIAN sepenuhnya. walaupun anak nampak aktiif tidak berm4kna virvs jah4t tidak mend4mpingi anak kita.

Sebab itu juga kita sbgai IbuBapa perlu IKHTI4R dapatkan extra vksin untuk anak-anak sebagai pr0tection.

Yg pentiing menceg4h lebih baik dari mengub4tinya !

Yg Ikhlas Umi yg sentiasa merindui kamu duh4i Anak syurga #nurainaqilah #AlFatihah.

Semoga kiisah ini menjadi pandu4n buat semua terutamanya ibu bapa di luar sana.

Sumber: Mediaportal via MediaKl

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini