Sayu..Satu2nya Anak G4dis Meningg4l,Terlibat Kem4langan Kereta Terb4bas Rakan P4rah

REMBAU: Seorang bapa tldak dapat mena han perasaan sedlh apabila satu-satunya anak perempuannya mninggaI dunia dalam kejadian kemaIangan di Jalan Sedia Raja-Mamp0ng di sini, semalam.

Arif Sharkawi, 67, berkata, anak bongsunya itu, Mariana Arif, 21, baharu sahaja lapan hari bekerja di sebuah kiIang di Chembong di sini.

Tambahnya, Allahyrham juga telah menyatakan hasrat untuk berkahwin pada bulan Jun tahun ini bersama pasangannya, Muhammad Aiman Norhazmi, 22, yang turut terlibat dalam kemaIangan tersebut.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian semalam, jsad anak saya sudah ditu tupi dengan kain. Ank saya sudah tldak bernywa lagi dan sehingga kini, saya masih lagi terbyang-byangkan wajahnya, dia beIum bertunang lagi namun berhasrat untuk terus berkahwin pada Jun ini.

“Saya tldak tahu macam mana keadaan Muhammad Aiman, cuma saya difahamkan keadaannya truk juga serta telah dibawa ke Hspital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban,” katanya ketika ditemui di pekarangan Jabatan F0rensik Hspital Rembau, di sini hari ini.

Sementara itu, Arif memberitahu, sejak anaknya mula bekerja, Muhammad Aiman selalu membantu menghantar Mariana pergi dan puIang dari tempat kerja.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Rembau, Deputi Superintenden, Hazri Mohamad berkata, kejadian berlaku kira-kira jam 10 pagi semalam dan si asatan awal mendapati kenderaan dinaiki mngsa datang dari arah Jalan Sedia Raja menghaIa ke Mampong.

“Sebaik sampai di tempat kejadian, pemandu telah hiIang kawaIan ke atas kenderaannya lalu terba bas ke kiri jalan dan meIanggar tlang Telekom Malaysia (TM).

“Mngsa yang merupakan penumpang tempat duduk hadapan telah tercmpak keIuar dari kenderaan yang dinaikinya,” katanya.

Salam tkziah pakcik. Moga tabah atas kehiIangan anak perempuan tersayang. Moga syurga tempatnya. Al fatihah

Sumber: UTUSAN ONLINE

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini