Sayu, Setiap Masa Doakan Jas4d Anak Dijumpai’ – 5 Tahun Tak Jumpa..Tiba-tiba Dikejvtkan Berita Dia Hil4ng Di Laut

Setiap Masa Doakan Jas4d Anak Dijumpai’ – 5 Tahun Tak Jumpa..Tiba-tiba Dikejvtkan Berita Dia Hil4ng Di Laut | “Lima tahun mak cik menvnggu kepul4ngan dia yang bekerja di Australia demi mencari rezeki. Sepatvtnya dia pulang ke tanah air September ini. Namun, kami sekelvarga dikejvtkan dengan kej4dian Nik Hafizi terj4tuh dan dibawa arus lavt.”

“Hamp1r sebulan anak saya hil4ng di laut dan sehingga kini jas4dnya belum ditemvi.

“Setiap kali solat, saya tidak pernah putvs mendoakan supaya kemat1an anak saya bert4nda walaupun tidak dibawa pulang ke tanah air,” luah Rosidah Abdul Manaf.

Anaknya, Nik Hafizi Nik Long, 25 tahun tergel1ncir jatvh sebelum dibawa arus di laut Little Beach, New South Wales, Australia, 29 Ogos lalu.

Rosidah berkata, sehingga kini dia masih berh4rap jas4d anak anak kelima daripada lapan beradik itu ditemvi, walaupun meng4kui agak sukar kerana hamp1r sebulan sudah berl4lu.

“Sehingga kini, segala maklumat disamp4ikan oleh anak saudara saya yang berada di Australia. Pih4k berkvasa di sana juga sudah menam4tkan oper4si selepas sem1nggu trag3di men1mpa Nik Hafizi.

“Mak cik buntu memik1rkan nas1b yang melanda anak. Sudahlah jauh di negara orang. Apa yang saya mampu lakvkan adalah berdoa dan terus berdoa supaya jas4d Nik Hafizi ditemui,” katanya.

Dalam kej4dian 2 petang waktu temp4tan, 29 September lalu, Nik Hafizi dikat4kan bersama lima sepupunya ke lok4si berkenaan untuk mem4ncing sebelum tergel1ncir dan dibawa arus.

Rosidah berkata, mereka sekeluarga turvt mengad4kan solat hajat bagi memudahkan segala urusan yang men1mpa anaknya.

“Sejak kej4dian itu, kehidupan mak cik berubah seratus peratus kerana tiada lagi pangg1lan telefon daripada Nik Hafizi setiap minggu seperti kebi4saan.

“Mak cik terlalu rindvkannya kerana sudah lima tahun tidak berjumpa. Ada kal4nya jika duduk keseorangan, mak cik men4ngis kerana mengen4ngkan nasib men1mpa anak.

“Justeru, saya meminta doa seluruh rakyat Malaysia supaya mendoakan jas4d anak saya ditemui dalam masa terdek4t,” katanya.

“Besar harapan mak cik supaya jas4d Nik Hafizi ditemvi walaupun sudah tidak berny4wa. Mak cik terlalu merindvinya kerana selama lima tahun, kami hanya berhubvng menerusi panggilan video.

“Kali ter4khir mak cik berhubung dengan Nik Hafizi pada 20 Ogos lalu dan setiap kali berhubung, Nik Hafizi tidak pernah lupa bertany4kan khabar mak cik dan sering berpesan supaya menj4ga adiknya dengan baik.”

Beliau berkata, walaupun hasr4t untuk menyentvh jas4d anaknya buat kali ter4khir mungkin tidak kesamp4ian kerana sukar untuk dibawa pulang, sekurang-kurangnya dia mahu mel1hat jas4d Nik Hafizi dit3mui.

“Mak cik reda andai katanya jen4zahnya tidak mampu dibawa pulang, namun mel1hat jas4dnya ditemvi sudah memadai buat mak cik.

“Nik Hafizi seorang anak yang baik dan rajin bekerja. Setiap bulan dia tidak pernah lupa untuk mengir1mkan wang kepada mak cik,” kata ibu berusia 54 tahun itu.

Kredit ohinfokini

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini