SAYU Sudah 2 Tahun. Bapa Terk1lan Belum Ada Se0rang Pun Di Bawa Ke Muka Peng4dilan

SAYU Sudah 2 Tahun. Bapa Terk1lan Belum Ada Se0rang Pun Di Bawa Ke Muka Peng4dilan | Semalam, geenap dua tahun traged1 rusvhan berhubung pemind4han tapak kuil Sri Maha Mariamman sehiingga menyeb4bkan kemat1an angg0ta b0mba, Muhammad Adib Mohd. Kassim.

Meskipun begitu, penjen4yah yang terbabit dalam kej4dian tersebut masih belum dibawa ke muka peng4dilan sekali guss mengund4ng kes3dihan bagi keluarga Allahy4rham.

Menurut lap0ran Kosmo! 0nline, bapa Allahy4rham iaitu Mohd. Kassim Abdul Hamid masih men4ruh harapan tiinggi agar kemat1an anaknya akan mendapat pembel4an satu hari naanti.

“Keriinduan dan kes3dihan kami masih mendalam terhadap arw4h. Bila rindu, hanya doa supaya k3s ini segera menemui pe­ngakh1ran dan penjen4yah dibawa ke muka peng4dilan.
“Walaupun sudah dua tahun berlalu kami masih mengharap dan akan terus mengh4rap,” kata bapa berusia 64 tahun itu.
Selain itu, beliau turut kecew4 apabila tidak menerima seb4rang maklum baalas daripada piihak terb4bit berikutan keputusan inkues k3s arw4h anaknya sebelum ini.

“Sekarang kami masih me­nunggu apa tiindakan piihak p0lis walaupun Mahk4mah Koroner putuskan kemati1an Muhammad Adib akiibat perbu4tan jen4yah oleh dua atau lebih ind!vidu tidak dikenali.
“Bukan itu sahaja mahk4mah juga merumuskan kegag4lan p0lis dan FRU meng4wal rusvhan juga menjadi fakt0r kepada kemat1annya.
“Peeguam kami sudah minta p0lis seger4kan sias4tan tetapi sehiingga sekarang kami masih menunggu,” ujar pesawah dari Kampung Tebengau, Kuala Kedah itu.

Bagaimanapun, Mohd. Kassim tidak pvtus harapan dan terus berdoa agar kemat1an Adib terbela selain menziarahi kuburr setiap kali merindui Allahy4rham.

Terdahulu, Allahy4rham meningg4l dunia pada 17 Disember 2018 di Institut Jantvng Negara (IJN) selepas 21 hari bertarvng ny4wa.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Kosmo! Online (Jamliah Abdullah)

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini