SAYU Trag3di Ibu Nah4s Depan Mata, Anak Asy1k Kurung Diri & Menang1s Dalam Bil1k

SAYU Trag3di Ibu Nah4s Depan Mata, Anak Asy1k Kurung Diri & Menang1s Dalam Bil1k | Semalam, satu trag3di meny4yat hat1 telah men1mpa 2 beradik yang bernama Fakrul Razi dan Fatiha Aina. 2 beranak ini dikat4kan terkejvt ketika dalam perjal4nan menghantar si adik ke sekolah apabila mel1hat sekvjur tubvh tidak berny4wa di bawah sebuah kender4an nah4s jalan raya merup4kan ibu mereka sendiri.

Adik kurung diri dalam bilik & men4ngis… bila dibawa keluar, hanya mampu termenung kos0ng

Menerusi Facebook, Fathiah Farid serta beberapa rak4n guru dari sekolah Fatiha Aina telah menzi4rahi 2 beradik terb4bit. Kanak-kanak berusia 7 tahun itu dikat4kan terp4ksa dibawa keluar oleh bapa saudaranya kerana asyik mengvrung diri dalam bilik serta men4ngis. Malah sep4njang pertemvan mereka, anak kecil itu hanya mampu berikan pand4ngan kos0ng sahaja.

Ibu rupanya pernah meng4du penat buat 2 kerja, kini tanggungj4wab cari rezeki dig4las anak lelakinya

Melalui satu lagi posting oleh saudara Syapik Hassan, rupanya wanita yang bernama Siti Rohani Shafie itu bekerja seb4gai seorang cleaner pada waktu pagi dan malam pula bertug4s di kantin sebuah kil4ng. Sebelum ini, pernah juga ibu tungg4l tersebut meng4du kepada anak lelakinya bahawa sudah mula ber4sa pen4t mel4kukan 2 kerja. Kini, Fakrul Razi akui terp4ksa mengenep1kan impiannya untuk meny4mbung belajar dan f0kus pada menyara keh1dupan mereka sekeluarga terleb1h dahulu.

Sumber: FB Syapik Hassan, Fathiah Farid, Kish Dnia