Se̷orang Angg̷ota B̷omba Ditmbuk Bntu Mgsa Kml4ngan, Tp Tind4kan Semp0i Lelaki Ini Mncuit H4ti

Se0rang Angg0ta B0mba Ditmbuk Bntu Mgsa Kml4ngan, Tp Tind4kan Semp0i Lelaki Ini Mncuit H4ti | Kajang: Ni4t murni angg0ta b0mba mengeI4k seorang lelaki daripada cder4 dengan mengh4Iangnya daripada mengh4mpiri kereta yang terb4kar di Balak0ng di sini, bertukar sebaliknya apabila anggo0ta terb4bit ditu-mbuk lelaki itu.

Bukan itu sahaja, lelaki berkenaan lebih agres1f dengan menga-muk di lokasi menyeb4bkan beberapa angg0ta b0mba yang berada di tempat kej4dian bagi operasi pemad4man keb4karan kereta itu terp4ksa membe-rkasnya.

Menurut sumber, kem4langan yang memb4bitkan beberapa buah kender4an itu berlaku pada pagi tadi di Jalan Suakasih di Bandar Tun Hussein Onn (BTHO) menghala ke Cheras Selatan.

Difahamkan, kereta yang dip4ndu oleh lelaki terb4abit mel4nggar tiga buah kender4an lain dan terb4kar di tepi jalan.

Sep4sukan angg0ta Bomba dari Balai B0mba dan Penyel4mat BTHO datang ke lokasi dan memad4mkan kender4an terb4kar itu.

Namun ketika sedang menjal4nkan tug4s, lelaki terb4bit datang ke arah keretanya yang terb4kar tetapi dih4Iang oleh beberapa angg0ta B0mba. Juga kedengaran suara beberapa orang aw4m yang meminta lelaki itu dit4han.

Tidak berpu4s hati, lelaki itu secara tiba-tiba memvkul saIah seorang angg0ta B0mba menyeb4bkan rakan setug4s dan orang aw4m yang menyaks1kan keja-dian itu terus men4ngkapnya dari terus bert1ndak agre-sif.

Sementara itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Balakong, Wong Siew Ki menerusi Facebooknya memaklvmkan, Seorang lelaki yang em0si tidak stab1l meI4nggar 3 kereta dan akh1rnya terb4kar di tepi jalan.

Lelaki tersebut telah dibawa balik ke bal4i p0Iis untuk urine test juga kerana memvkul angg0ta b0mba yang datang memb4ntu untuk memad4am api keretanya.

ADA PISA-U DALAM KERETA LELAKI TERSEBUT RUPANYA

“Terd4pat sebilah pi-sau dalam keretanya dan ini yang membimb4ngkan angg0ta-angg0ta b0mba dan p0Iis,”

Terdapat sebilah pi-sau dalam keretanya dan ini membimb4ngkan angg0ta-angg0ta b0mba dan p0Iis. Semua pih4k terl1bat telah membuat lap0ran p0Iis dan juga pergi ke klinik utk mendap4tkan raw4tan.

Ingatkan keluar g4rii

Namun dalam kekaIutan yang berlaku, tind4kan semp0i seorang lelaki bercermin mata yang tampil membantu angg0ta b0mba buat ramai terh1bur.

Ketika dia berg3lut men4ngkap svspek, lelaki tersebut tiba-tiba bangun dan menyeIuk saku belakang. Ramai meny4ngka yang beliau akan mengeluarkan garii untuk memb3rkas svspek, tapi apa yang di keluarkan hanya lah telef0n bimbit.

Mel1hat keber4nian dan svsuk fizikkal dia, ramai meny4ngka beliau seorang angg0ta p0Iis

“Ramai juga kena game dengan her0 kita hari ni.. Aku mat1i2 ingat g4ri dia nak ambil, skali keluar… Hambekkkk ko, telep0n ”

Berikut antra komen warganet yang mencuit hati

Peng4rah Jabatan B0mba dan Penyel4mat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, pih4knya mener1ma p4nggilan kece-masan pada 10.38 pagi sebelum sebuah jent3ra dengan kekuatan lapan peg4wai dan angg0ta bergeg4s ke lokasi.

“Sebaik tiba, sebuah kereta sedang terb4kar di bahagian enjin akib4t mel4nggar sebuah Perodua Myvi. Angg0ta membuat pemad4man dan kereta itu mu-snah 70 peratus.

“Bagaimanapun, semasa oper4si itu, seorang lelaki bertindak agre-sif terhadap angg0ta yang cuba menghaIangnya daripada mendekati kender4an.

“Dia tiba-tiba mengam-uk dan memuk-ul angg0ta t4npa sebab. Kemungkinan kereta terb4kar itu mil1knya dan angg0ta turvt men3mui p4rang di dalamnya,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Norazam berkata, lelaki itu dit4han dan kemudian diser4hkan kepada p0Iis untuk tindakan lanjut.

Terdahulu, tular di media sosi4l beberapa rakaman video yang menunjvkkan seorang lelaki menu-mbuk angg0ta b0mba dan menga-muk sebelum berjaya dit4han.

Rata-rata warganet m3ngecam tind4kan lelaki tersebut.

Video:

Kemalangan berlaku pagi tadi di Bandar Tun Hussein Onn menghala ke Cheras Selatan.

15Oct2020/SelangorKes kemalangan berlaku pagi tadi di Bandar Tun Hussein Onn menghala ke Cheras Selatan. Pemandu tersebut dipercayai dibawah pengaruh alkohol merempuh beberapa kenderaan lain. Pemandu itu juga bertindak agresif ketika cuba ditenangkan oleh anggota JBPM..#inforoadblock

Posted by Info Roadblock JPJ/POLIS on Rabu, 14 Oktober 2020

Sumber : Info Roadbl0ck JPJ / P0LIS / HM, Via Dbkar

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini