Se0rang Guru Mengg̷igiI Terjumpaa Myat Bay̷i Di Dalam Kain Telekung Yang DiGump̷aI

SAYU Se0rang Guuru MenggiigiI Terjumpaa Myat Bay1 Di Dalam Kain Telekung Yang DiGump4I | SEKINCHAN – Se0rang guuru Kelas al-Quran dan Fardu Ain (KAFA) menemui myat bay1 lelaki tnpa pakaian digvmpal dengan kain telekvng dalam sebuah beg pl4stik di kebun kelapa s4wit di Kampung Talii Airr 11 Pasirr Panj4ng, Sekinchan di sini hari ini.

Rosnah Rusni, 47, berkata, kej4dian dised4rinya sejurus membuka piintu daapur rumahnya kira-kira jam 8.30 pagi tadi.

“Selepas piintu daapur dibuka saya nampak ada beg pI4stik warna biru di bawah p0kok kelapa s4wit yang terletak kira-kira 10 meter dari piintu daapur rumah dan terus mem4nggil anak lelaki saya untuk melihatt beg terb4blt,” katanya kepada Sinar Harian di sini hari ini.

R0snah berkata, anaknya kemudian membuka beg terb4blt dan menemui kainn puutlh dengan kes4n drah sebeIum dia dip4nggil untuk melihat kej4dian itu.

“Mulanya saya ingatkan ada seseorang letak bar4ngan perib4di dalam beg, rupanya sangk4an saya meI3set apabila temui myat bay1 masih bertaIi pvsat digvmpal dalam kain telekung.

“Saya tak dapat gamb4rkan dengan kata-kata hiingga b4dan saya tiba-tiba menggeIetar meliihat sendiri myat bay1 cukup siifat dalam kead4an sudah t1dak berny4wa,” katanya.

Rosnah yang menetap di kampung itu sejak 13 tahun lalu berkata, dia yang dalam kead4an masih terkejvt kemudian segera menghubungi p0Iis bagi mem4klumkan kej4dian itu.

“Saya memang berada di rumah sep4njang masa, tak pula mendengar buunyi mencvrigakan di luar rumah.

“Saya anggap ini perbu4tan kej4m dan tldak berhati pervt selain mem0hon p0Iis meng4mbil tind4kan sewajarnya kepada peI4ku,” katanya.

Sementara itu, Ketuaa P0Iis Daerah Saabak Bernam, Superintendan Agus Salim Mohd Alias berkata, pemeriksaan awal mendapati kead4an bay1 cukup siifat.

Beliau berkata, bay1 itu dipercayai baru dil4hirkan dalam temp0h 24 jam berd4sarkan taIii pvsat yang masih bersambvng, keadaan d4rah beIum kering dan terdapat naj1s bay1 di dalam beg berkenaan.

“Ke$ slasat di bawah Sksyen 318 Kanvn Kesksaan kerana menyembvnyikan kel4hiran dan menyeb4bkan kemat1an,” katanya.

Sumber: sinar hrian

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini