Sebarkan, Sangat Bah4ya Virus Parvo Yang Buat Si Meow Aj4l, Tuan Kucing Boleh Cuba Penawar Ini

Amat Bahaya Virus Parvo Yang Buat Si Meow Aj4l, Tuan Kucing Boleh Cuba Penawar Ini | Bukan sahaja manusia, malahan binatang juga turut berdepan dengan risiko virus yang boleh membinasakan nyawa mereka. Bagi orang-orang yang membela kucing, sudah pasti ia mengundang kegusaran apalagi wabak yang terkena kepada ‘si bulus’ ini masih tiada vaksin pemulihan sepenuhnya. Hanya kerana ‘si comel’ anda kelihatan riang meloncat sana sini, itu bukanlah jaminan ia boleh terselamat daripada dijangkiti virus berisiko itu.

Penularan virus parvo sangat cepat…Vaksin takkan bagi kesan

Namun melalui perkongsian akaun Facebook Author Heart di Facebook, maklumat ini mungkin boleh dijadikan panduan dan persediaan sekiranya kucing anda berdepan dengan wabak terbabit. Untuk fasa pencegahan dari awal, kucing boleh diberikan minum air kepala tua dan juga makanan berupa ikan sardin dengan jenama sesuai. Keberkesanan itu dibuktikan dengan kesembuhan ‘si bulus’ seorang individu sebelum ini.

Yogurt boleh bagi pada kucing tapi jangan terlalu banyak

Selain itu, yogurt juga merupakan sumber makanan yang boleh mengawal penularan virus parvo kepada kucing anda. Meskipun makanan separa pejal itu mengandungi sumber probiotik yang mampu mengurangkan kadar jangkitan, ‘Tuan Meow’ sendiri haruslah beringat agar tidak memberikannya dalam kuantiti terlalu banyak. Cukuplah hanya menyuapkan portion satu sudu kecil yogurt sekali dalam tempoh tertentu.

Sumber : Facebook Author Heart

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami Di Sosial Media!!
Facebook – Madara Army
Youtube channel – Madara Amry

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini