Sel̷amba L̷epak R̷umah Jir̷an Sebab Bos̷an, Peng̷asuh Terg̷am̷ak Kur̷ung Bud̷ak Send̷irian

Sel4mba Lepak Rumah Jir4n Sebab B0san, Peng4suh Terg4mak Kuruung Budaak Sendiirian | Suk4r bagi kebanyakan ibu bapa kini menggunakan kh1dmat peng4suh lebih-lebih ketika usia anak masih kecil. Mana tid4knya, saban hari ada sahaja ber1ta melap0rkan mengenai lay4nan tervk penj4ga ke atas si kecil.

Ins1den ‘h1tam’ 15 tahun lepas masih segar dalam ing4tan..

Baru-baru ini, Cik Puan Ammy mended4hkan pengal4man p4hit yang berlaku kurang lebih 15 tahun lalu sewaktu anak sulungnya dihantar di bawah jag4an seorang peng4suh. Menvrut ibu ini, peng4suh terb4bit sel4mba ‘membiarkan’ an4knya seorang d1ri di rumah sem4ta-mata ingin keluar bersemb4ng bersama j1ran lain.

Mak cik tingg4l pun kunci pintu. Sel4ng 1 jam balik jenguk an4k kau bagi m4kan.. El0k je h1dup

Ammy pernah dikejvtkan dengan kead4an an4knya yang tidak terurus selain dipenvhi n4jis ditingg4lkan bersama seorang lagi budak. Difahamkan, sudah menjadi rut1n ibunya keluar seawal jam 8 pagi ‘menempel’ di rumah j1ran dan hanya pulang pada sebelah petang bagi menguruskan anak asuhan berkenaan sebelum dijempvt pulang.

Patutlah kadang ada benj0l & cal4r di bad4n, rup4nya tak dip4ntau

Lebih mervntun j1wa lagi apabila terdapat beberapa kes4n di bah4gian bad4n si an4k termasuk benj0lan di daahi. Namun peng4suh itu mend4kwa ia cuma kesan j4tuh biasa berikutan sik4p l4sak dan nak4l kan4k-kan4k berkenaan. Mal4h Ammy sendiri tidak dapat membay4ngkan keper1tan yang ditanggung an4knya sep4njang ditinggg4l kese0rangan.

Sumber : Facebook Cik Puan Ammy via Kami Suri Rumah, Kish Dnia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini