Selepas TMJ label ‘drama queen’, Syed Saddiq umum jumlah wang sumbangan yg dia dapat

JOHOR BAHRU: Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim melabel Syed Saddiq Syed Abdul Rahman sebagai ‘drama queen’ selepas Ahli P4rlimen Muar itu memohon sumbangan ramai untuk membntunya melunaskan wang ik4t jamin berjumlah RM330,000.

Tunku Ismail memuat naik komen itu di akaun Instagramnya merujuk lap0ran portal media berkaitan Syed Saddiq memohon simp4ti bagi membayar ikat jamin sebagaimana diperintahkan oleh Mhkmh Sksyn Kuala Lumpur semalam.

Menurut komen Tunku Ismail itu, baginda bersimp4ti dengan rkyat yang dikatakan sentiasa menjadi mngsa permainan p0litik.

“Drama queen. Kesian Rkyat yang sentiasa jadi mngsa permainan p0litik. Berlakon dan menlpu rkyat semata-mata nak undi dan kuasa.

“Hampir semua tak boleh percaya. Semoga Allah SWT peliharakan rkyat dan negara,” titah Tunku Ismail dalam Instagram miliknya malam tadi.

Terdahulu, Syed Saddiq dalam sesi siaran langsung memohon sumbangan ramai bagi melunaskan ikat jamin serta memblayai kos guaman melibatkan k3s mhkmh membabitkan dirinya.

Menurut bekas Mnteri Belia dan Sukan itu, dia mempunyai tempoh sehingga Selasa ini untuk menjelaskan ikat jamin berkenaan.

“Sebagaimana yang anda tahu, saya tak datang daripada keluarga berada, keluarga dinasti, ibu ayah bukan pemimpin p0litik atau punya perniagaan yang kaya.

“Dan anda juga tahu saya menghablskan tiga bulan gaji saya untuk membantu mereka yang terkesan kerana C0vld-19 di Muar. Jumlah itu agak besar tapi saya hormati mhkmh dan hakim. Jadi saya benar-benar perlukan pertolongan anda.

“Walaupun sumbangan berjumlah 50 sen atau RM1 tapi kalau ribuan yang menyumbang, kita akan capai jumlah berkenaan dan saya mampu membayar kepada mhkmh. Jadi saya benar-benar perlukan bntuan anda,” katanya.

Semalam, Syed Saddiq berdepan tduhan pec4h amanah jenyh melibatkan wang berjumlah RM1 juta daripada dana milik Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), bagaimana pun beliau mengaku tidak bersalah atas pertvduhan tersebut.

Syed Saddiq umum jumlah sumbangan
I owe my life to Malaysia.

24jam. RM715,573.77. 9836 penyumbang.

Thank you. Thank you. Thank you.

I am forever indebted.

I will never stop until we succeed to build a Malaysia for all Malaysians.

A Malaysia where every Malaysian can proudly call HOME.

Our HOME.

Saya tutup fundraising kerana dana untuk bayaran bail/wang jaminan sudah lebih mencukupi.

Petang tadi, ada pakcik datang ke pejabat saya.

Ingatkan nak minta bntuan.

Rupanya nak sumbangkan RM10 ke saya.

I felt like crying.

It’s in moment like this, i am reminded why i joined P0litics.

Bukan kerana jwatan atau wang, tetapi untuk membina Malaysia yang maju & bermarvah.

Lagi mereka tekan, lagi saya akan l4wan.

No threats. No intimidation. No offers will ever weaken my resolve to put Malaysia1st.

Saya di sini kerana rkyat.

Jatvh bangun di tangan rkyat.

Terima kasih. Saya terhvtang budi kepada semua.

Sumber: Samsonsohorr

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini