Subhanallah, Seti̷ap w̷aktu dat̷ang masjid, pakcik meningg̷al dunia masa solat jema̷ah

Allahu Setiap waktu datang masjid, pakcik men1nggal dvnia masa solat jemaah | Seorang warga emas lelaki, Abdul Latif Salleh men!nggal dunia ketika sedang solat Isyak berjem4ah di Masjid Bandar Seri Putra di Kajang, Selangor malam tadi.

Menvrut lap0ran BH Online, Allahyrham yang berusia 75 tahun tiba-tiba jat0h ketika sedang solat, kata pengerusi masjid Dr Mohd Farid Ravi Abdullah.

“Arw4h seorang jemaah tegar Masjid Bandar Seri Putra dan setiap waktu akan datang berjemaah ke masjid ini dengan mennggang mot0sikal..

“Dia tiba-tiba jat0h ketika dalam rakaat kedua sebelum masuk rakaat ketiga waktu solat Isyak malam tadi,” katanya ketika dihubungi tadi,” katanya.

Dr Mohd Farid Ravi yang juga pencer4mah bebas meny1fatkan kem4tian arw4h memang dicembvrui kerana menghembvskan naf4s ter4khir ketika sedang beribadah.

"Dan tibalah waktu ajal bertamu..penuh ketenangan jiwamu berlalu.."Perginya dalam solat..perginya dalam wuduk..ku…

Posted by Mohd Dzikri Da'e on Rabu, 9 September 2020

Malah tambah beliau, arw4h juga tidak menunjvkkan sebarang perub4han ketika hadir ke masjid untuk solat berjemaah.

“Ketika itu arwh solat di saf kedua dalam keadaan ikut pr0sedur 0perasi standard (SOP) dan penjarakan fizikal dan cara kem4tian ini amat baik…

“…ketika solat berjemaah di masjid. Arwh ketika itu sedang berdiri sebelum jat0h di rakaat kedua dan terus tidak sedarkan diri selain cuba diberi bantuan pern4fasan,” ujarnya.

Pihak masjid kemud1annya menghubungi ambul4ns yang membawa arwh ke H0spital Serdang sebelum disahkan men!nggal dunia sebaik tiba di h0spital.

Sumber : BH Online (Mohd Khidir Zakaria) , Facebook