Siti Sarah Kenang Zaman Kecil 22 Tahun Duduk Flat. Sekali Aprena Manrose Dtg K0men B0ngkar Sesuatu

” Sebak rasa bila jejak balik tempat saya dibesarkan dulu. Hampir 22 tahun saya dibesarkan di sini. Mungkin ada yang tahu dan ada juga yang tak tahu saya sebenarnya dibesarkan di Kermat,”

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Demikian luahan penyanyi popular, Siti Sarah mengimb4u kembali kehidupan lalunya sebelum berjaya bergelar usahawan.

Isteri kepada pelwak dan usahawan Shuib Sepahtu itu menerusi Instagram berkata, dia pernah tinggal di rumah flat di Keramat ketika masih bersekolah dulu.

” Inilah sekolah, tempat mengaji, tempat main, semua dekat dengan rumah ni. Awal-awal jadi artis pun inilah tempat saya tinggal. Semuanya bermula dari bawah. Mana ada terus hidup senang, semua kena ada usaha,” tulisnya.

Menurut Sarah, dia juga seb4k apabila mengingati kembali ketika bapanya menjual roti canai untuk menampung kehidupan mereka sekeluarga.

” Ketika negara mengal4mi krlsis kewangan dan ekonomi pada 1997, abah juga terkena templasnya.

” Dia tak ada kerja langsung. Nak berlakon, mengarah semua tak ada. Nak bayar ansuran kereta pun tak mampu ketika itu,” katanya.

Sarah yang juga anak kepada penyanyi dan pelakon, Raisuddin Hamzah berkata, demi tanggungjawab, bapanya membvang rasa m4lu dan belajar cara membuat roti canai.

” Kerana tanggungjawab yg besar hilng rasa malv, abah pergi belajar buat roti canai. Dan roti canai tuuu…” akhiri Siti Sarah.

Aprena Manrose komen, ‘b0ngkar’ sesuatu

Perkongsian Siti Sarah itu telah menerima perhatian ramai apabila meraih lebih 33k tanda suka.

Rata-rata warganet menlnggalkan komen berasa seb4k dengan kehidupan Siti Sarah sewaktu zaman kecil. Malah mereka turut tumpang gembira dengan pencapaian Siti Sarah dan suami yang kini sudah berjaya dalam hidup.

Namun dalam banyak-banyak komen, seorang rakan yang juga pelakon, Aprena Manrose telah menlnggalkan komen yang mencurl perhatian Siti Sarah.

Menurut Aprena, ibu mentuanya juga tnggal di kawasan kejiranan itu dan merupakan bekas guru kepada Siti Sarah.

” My mother in law duduk menara rajawali , dan saya rasa dia adalah cikgu masa dekat sekolah AU Keramat tu. Nama cikgu tu Rehan Abdul Halim. Mama (mak mentua) yang bagitahu! hehe,” tulis Aprena.

Siapa sangka kerana perkongsian Siti Sarah itu, rupanya guru BI ketika zaman persekolahannya dulu adalah ibu mentua Aprena Manrose.

Terkjut dengan komen Aprena, Sarah lantas menbalas komen itu.

” Aprena, dia cikgu Bahasa Inggeris kan??” tulis Sarah yang seakan tidak percaya dengan ‘kebetulan’ itu.

Untuk info, bapa Siti Sarah, Raisuddin Hamzah juga telah memulakan kerjayanya sebagai seorang penyanyi apabila beliau memasuki pertandingan yang sama pada tahun 1980-an dahulu.

Siti Sarah menyertai pertandingan realiti musim kedua One in a Million yang menyaksikan artis rakaman termasuk beliau bersaing dengan muka-muka baru untuk meraih RM1,000,000 sebagai pembiayaan kerjaya muzik. Beliau mendapat tempat ketiga. Persembahan beliau setiap minggu cukup bertenaga dan membanggakan.

Pada tahun 2009 Siti Sarah pernah menyertai pertandingan antarabangsa iaitu World Championship of Performance Arts ( WCOPA ) degan mnyumbang 3 emas kepada Malaysia .. Selain artist ketika itu Bob AF jugamenyumbang 5 emas buat negara.

Siti Sarah telah mendirikan rumah tangga pada 26 Februari 2011 bersama Shahmira Muhamad (Shuib) dan dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, Dzahira Talita Zahra dan Ariq Matin.

Sumber:gempak dan IG Siti Sarah

Via limauais

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini