Suami isteri m̷aut dir̷empuh kereta selepas pulang dari majl̷is tahl̷il

SUNGAI PETANI – Pas4ngan suami isteri w4rga ema.s yang baru sahaja pulang dari majlis tahliil keluarga di Kepala B4tas, Pulau Pinang m4ut selepas motosikal ditunggangi mereka dir3mpuh sebuah kend3raan.

Ketika kej4dian, m4ngsa Mt Kassim Mt Isa, 61, dan isteri Azizah Mohamad, 60, difahamkan dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Taman Sri Gedung, Sungai Petani.

Kej4dian berlaku kira-kira jam 8.30 malam pada Selasa di Kil0meter 65.5 Jalan Al0r Setar-Butterw0rth, Padang Temusu, dekat sini.

Ketua P0lis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata kedua-dua m4ngsa yang menunggang mot0sikal jenis Honda EX5 dipercayai berh3nti di satu persimp4ngan jalan.

Bagaimanapun, sebuah kend3raan utiliti sukan (SUV) yang datang dari arah sama g4gal mengelak lalu mer3mpuh motosikal yang ditunggang m4ngsa.

Akiibat rempvhan kuat itu, kedua-dua m4ngsa terc4mpak ke atas jalan.

Pada masa sama, dua buah kereta jenis Toy0ta Vios dan Proton Iswara yang datang dari arah bertent4ngan g4gal meng3lak dan mel4nggar kedua-dua m4ngsa yang terb4ring di atas jalan.

Menurut Adzli, akiibat pelangg4ran itu, m4ngsa Mt Kassim Mt Isa m4ut di tempat kej4dian manakala isterinya yang ced3ra p4rah dikejarkan ke H0spital Sultan Abdul Halim (HSAH) sebelum dis4hkan meningg4l dunia ketika menerima raw4tan di Jabatan Kecem4san h0spital berkenaan.

Mxyat m4ngsa dihantar ke Uniit F0rensik HSAH untuk pr0ses bed4h slasat.

Ke.s disi4sat mengikut $eksyen 41(1) Akta Peng4ngkutan Jalan (APJ) 1987.

Kredit: wowberita

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini