Suami M̷aut Kemal̷angan, Wanita R̷ayu Sumbangan Ring̷ankan Beb̷an Sara 4 An̷ak

Suami M4ut Kemal4ngan, Wanita R4yu Sumbangan Ringan.kan Beb4n Sara 4 Anak | KOTA BHARU – Ber4t mata mem4ndang, ber4t lagi bahu yang mem!kul. Begitulah n4sih yang men!mpa se0rang wanita yang terp4ksa menjaga empat anaknya yang masih kecil selepas suaminya m4ut dalam kemal4ngan, dua bulan lalu.

Dalam kej4dian itu, m4ngsa Rostam Mamat meningg4l duniia akib4t dirempvh dari belakang oleh sebuah mot0sikal ketika dia dalam perjal4nan pulang dari tempat kerja di Peringat, Melor.

Pemerg!an ketua keluarga secara tiba-tiba menyeb4bkan isteri arw4h, Noriah Ismail terp4ksa mengg4las tug4s mencari rezeki dgn membuat kuih untuk meny4ra empat anaknya yang berusia antara 5 h!ngga 11 tahun.

Walaupun terp4ksa bangun seawal 5 pagi setiap hari membuat kuih untuk dilet4kkan di gerai-gerai yang berh4mpiran sebelum menghantar anak-anak ke sekolah, Noriah redha dengan segala ketentuan Ilahi.

Menyed4ri hasil dari membuat kuih yang tidak seberapa dit4mbah pula dengan pand3mik C0vid-19 yang mel4nda, Noriah meng4mbil keputvsan untuk mengisi b0rang Jabatan Keb4jikan Masy4rakat (JKM) dua minggu lalu dan berh4rap permoh0nannya dilulvskan oleh pih4k berkenaan.

Dia yang kini menet4p di sebuah rumah usang peningg4lan arw4h datuknya bagaimanapun pas4rah dengan n4sib yang men!mpa mereka sekeluarga.

Sama-sama kita d0akan semoga dia terus diberi kesih4tan agar m4mpu membes4rkan anak-anak.

Sumber asal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini