Subhanallah.. Kalim̷ah Allah Di P̷okok Rambut̷ang S̷angat Jel̷as dan lnd̷ah

MasyaaIIah,Kalimah “ALLAH” Pada Batang Rambutan yang begitu jelas dan cantik .
Sedikit ingin saya kongsikan pengalaman ketika balik ke kampung ialah perkara yang agak menarik iaitu terdapat kalimah “ALLAH” pada batang rambutan. Mulanya saya diberitahu oleh abe Nik tentang apa yang dilihat olehnya dan kak mah kat kebun.

Kak mah balik ceritakan kat rumah, kebetulan hari tersebut adalah tender getah. Untuk meyakinkan lagi mek ayah, san dan keluarga, abe nik pergi balik ke pokok tersebut dan menangkap beberapa keping gambar.

Selepas kerja-kerja tender getah, san bersama mek, kak ti, kak mah, abe nik pergi melihat sendiri pokok tersebut.

Amat menakjubkan kerana tuIisan tersebut begitu jeIas. Tulisan tersebut terhasil daripada kulit pokok. Berikut merupakan gambar yang sempat san ambil.. Memandangkan kulit rambutan jenis bertompok-tompok putih, ia sangat jelas kerana kulit itu gelembung kehitaman di bawah kulit putih..

Akhir Kata
Masyaallah,Semogo kita dijauhkan daripada ajaran yg boleh menyebabkan kita daripada terpesong daripada ajaran agama Insyaallah.

Sumber : My media maya

Setiap W4ktu D4tang Masjid, Pakcik Meningg4I Dunia Masa S0lat Jemaah. Al-Fatihah

Allahu Setiap waktu datang masjid, pakcik men1nggal dvnia masa solat jemaah

Seorang warga emas lelaki, Abdul Latif Salleh men!nggal dunia ketika sedang s0lat Isyak berjem4ah di Masjid Bandar Seri Putra di Kajang, Selangor malam tadi.

Menvrut lap0ran BH Online, Allahyrham yang berusia 75 tahun tiba-tiba jat0h ketika sedang solat, kata pengerusi masjid Dr Mohd Farid Ravi Abdullah.

“Arw4h seorang jemaah tegar Masjid Bandar Seri Putra dan setiap waktu akan datang berjemaah ke masjid ini dengan mennggang mot0sikal..

“Dia tiba-tiba jat0h ketika dalam rakaat kedua sebelum masuk rakaat ketiga waktu solat Isyak malam tadi,” katanya ketika dihubungi tadi,” katanya.

Dr Mohd Farid Ravi yang juga pencer4mah bebas meny1fatkan kem4tian arw4h memang dicembvrui kerana menghembvskan naf4s ter4khir ketika sedang beribadah.

Malah tambah beliau, arw4h juga tidak menunjvkkan sebarang perub4han ketika hadir ke masjid untuk solat berjemaah.

“Ketika itu arwh solat di saf kedua dalam keadaan ikut pr0sedur 0perasi standard (SOP) dan penjarakan fizikal dan cara kem4tian ini amat baik…

“…ketika solat berjemaah di masjid. Arwh ketika itu sedang berdiri sebelum jat0h di rakaat kedua dan terus tidak sedarkan diri selain cuba diberi bantuan pern4fasan,” ujarnya.

Pihak masjid kemud1annya menghubungi ambul4ns yang membawa arwh ke H0spital Serdang sebelum disahkan men!nggal dunia sebaik tiba di h0spital.

Sumber : BH Online (Mohd Khidir Zakaria) , Facebook / CNP

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini