“Sudah Seminggu Guna AIat Bantuan Pernafasan“ -Ibu Syamel J4tuh S4kit, Ditidurkan Dalam 1CU

PER4SAAN s4yu dan sed1h menyelubungi penyanyi Syamel apabila ibunya, Wan Faaizah Karim, 55, terpaksa dit1durkan ak1bat kekvrangan oks1gen dalam badan.

Menurut Syamel atau nama sebenarnya, Syameel Aqmal Mohd Fodzly, 28, ibunya kini sedang diraw4t di U’nit Raw4’tan R4’pi (lCU) sebuah pusat perubatan di ibu kota.

“Harap peminat dapat doakan kes1hatan ibu saya agar dia cepat sembuh. Sudah tiga minggu dia sudah dimasukkan ke h0spital dan ibu terpksa ditidurkan oleh doktor sejak seminggu lalu.

“Memang sekarang ibu bergantung sepenuhnya pada alat b4ntuan pern4’fasan. Kami pun tak tahu apa punca ibu boleh j4’tuh s4’kit sampai p4ras oksigen dia boleh menurun begitu sekali.

Perkongsian Syamel di Inst4gram.

“Ini kali pertama ibu masuk w4d sepanjang hidupnya kerana masalah kesihatan. Dia tak menghid4p sebarang pen4akit serius lain,” katanya ketika dihubungi mStar.

Terdahulu, Syamel berkongsikan luahannya di InstaStory memohon doa daripada orang ramai untuk ibunda tercinta.

Kami pun tak tahu apa punca ibu boleh j4tuh s4kit sampai paras oksigen dia boleh menurun begitu sekali.

SYAMEL PENYANYI

“Minta jasa baik anda yang mengenali saya secara langsung mahupun tidak, untuk terus mendoakan yang baik-baik untuk ibu saya yang masih berada dalam ICU.

“Semoga Allah perkenankan doa-doa kita buat syurgaku yang tercinta,” katanya.

Syamel tidak dapat melawat ibu kerana terikat dengan SOP ketat hospital.

Syamel berkata sehingga kini dia tidak dapat melawat ibunya berikutan terikat dengan prosedur operasi standard (SOP) hospital.

“Pihak hospital memang tidak benarkan ahli keluarga melawat lebih-lebih lagi dalam keadaan Covid-19 sekarang.

“Doktor nasihatkan ibu terpaksa ditidurkan sebab orang dah berusia memang apabila dia bergerak sedikit pun dah banyak pakai oksigen.

“Doktor cakap kalau dia dah boleh berna’fas sendiri dalam 40 peratus pun dah okay dah… harap semua dapat doakan ibu saya kembali sihat seperti sedia kala,” ujarnya. – mstar

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini