Suri rumah m̷aut, kereta dip̷andu anak r3mpuh bes̷i pengh̷adang jaIan

MACHANG – Se0rang suri rumah m4ut terkena bes1 pengh4dang jalan selepas kereta yang dip4ndu anak perempuannya terb4bas di Kil0meter 30.2, Jalan Kota Bharu – Kuala Krai, dekat PangkaI Gong di sini semalam.

Dalam kej4dian pada pukul 6.45 petang itu, m4ngsa, Wan Salwiah Wan Mahmood, 47, mninggaI dunia di Iokasi kej4dian selepas mengaIami keced3raan p4rah pada beberapa angg0ta b4dan.

Ketua Jabatan Sia$atan Penguatku4saan Trafik (JSPT) Kelantan, Superitendan Mohd. Zamri Mohd. Rowi berkata, sia$atan mendapati, m4ngsa dan anak perempuannya, Amirah Zahirah Mohd. Zin, 21, yang mem4ndu kereta jenis Perodua Alza sedang dalam perjaIanan dari Kuala Krai ke Ketereh.

Katanya, setibanya di l0kasi kej4dian, anak m4ngsa dipercayai gagaI mengawaI kereta itu sebelum mer3mpuh bes1 pengh4dang jaIan di bah4gian kiri jaIan.

“Bes1 pengh4dang jalan sep4njang lima meter itu tertvsuk ke bah4gian penump4ng hadapan kereta sehingga menyeb4bkan Wan Salwiah meng4lami keced3raan.

“Anak m4ngsa bagaimanapun hanya meng4lami keced3raan ringan,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Menurut Mohd. Zamri, m4yat m4ngsa dibawa ke H0spital Machang untuk pr0ses bed4h sia$at.

Ujarnya, jen4zah m4ngsa telah ditvntut oleh keIuarganya yang tinggaI di Kampung Jenereh B0ngkok, Pulai Chondong di sini untuk urusan pengebvmian.

Ke$ di$iasat mengikut Sek$yen 41(1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987.-K! ONLINE

Kredit: cempedakcheese

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini