‘Syafiq Tak Ng4ntuk, Tapi Cuba M3ngeIak Sesuatu 0bjek’

‘Syafiq Tak Ng4ntuk, Tapi Cuba M3ngeIak Sesuatu 0bjek’ | SEBERANG PERAI – “Dia tldak mengantvk, sebaliknya cuba me­ngeIak sesuatu di tengah jaalan, tetapi saya tldak pasti apakah 0bjek itu.”

Itu kata Ahmad Ibrahim, 56, bapa kepada pemaiin sku4d Hariimau Malaya, Muhammad Syafiq Ahmad yang terliibat dalam kemaI4ngan selepas kender4an pelbagai guna jenis Toy0ta Vellfiire yang dip4ndunya terb4bas di Ki­lometer 163.6, Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara dekat Sungai Bakap, Nibong Tebal di sini awal pagi semalam.

Dalam kemaI4ngan kira-kira jam 4 pagi itu, tiga dilap0rkan terbvnuh iaitu b4yi lelaki Muhammad Syafiq yang berusia 22 hari, Muhammad Aisy Saqeef, ibu mertuanya, Zainan Wahab, 45, dan wanita waarga Indonesia, T1tik Sukamti, 30-an.

Muhammad Syafiq, 25, yang juga penyer4ng muda Johor Darul Ta’zim (JDT) dan anak pe­rempuannya, Aaira Nur Saffiyya berusia 2 tahun hanya ceder4 riingan.

Isterinya yang sedang berpntang, Nur Amalina Norain, 25, pula ceder4 p4rah dan dikej4rkan ke H0spital Seberang Jaya di sini.

Ahmad memberitahu, Muhammad Syafiq yang juga anak sulungnya memaklumkan bahawa dia cuba mengeIak daripada meI4nggar sesuatu yang tldak dikenal pasti berada di atass jaalan.

“Saya tldak tahu mengenai kepul4ngan Syafiq ke rumah mertuanya sehingga menerima pangg!lan telef0n berhvbung kemaI4ngan itu kira-kira jam 4.10 pagi.

“Ketika menerima pangg!lan, saya keIiiru kerana ketiga-tiga anak (yang tiinggaI bersamanya di Bayan Lepas dekat sini) ada di rumah ketika itu.

“Saya sangat terkejvt apabila diberitahu Syafiq yang sebenarnya ditlmpa kemaI4ngan ke­rana saya tldak tahu dia seke­luarga dalam perjalanan pulang ke Pendang, Kedah,” katanya ketika diteemui di pekarangan Uniit F0rensik H0spital Sungai Bakap, Nibong Tebal di sini semalam.

Ketika kej4dian Muhammad Syafiq bersama keluarganya dalam perjalanan dari Johor untuk pulang ke kampung Nur Amalina di Pend4ng.

Menurut Ahmad, kebiasaan Muhammad Syafiq akan pulang k4mpung menaiki pes4wat, namun kali ini mungkin anaknya memandu sendiri kereta kerana isterinya sedang berpntang selepas mel4hirkan anak kedua.

Katanya, dia sedlh kerana tldak semp4t bertemu cucu lelaki yang baru dilah!rkan itu.

Sumber:K! ONLINE