T̷anSri Muhyiddin Yassin Singgah Rumah Bagi D4ging, Reaksl Adi kIni Buat Ramai Terkejvt

KUALA LUMPUR: Perdna Mnteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini menunaikan solat sunat Aidiladha di Masjid Negara di sini bersama 300 jemaah.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Ketibaan Perdna Mnteri yang berjubah putih pada 8.16 pagi bersama isteri Puan Sri Noorainee Abd Rahman, disambut Mnteri di Jabatan Perdna Mnteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri serta Imam Besar Masjid Negara, Ehsan Mohd Hosni.

Muhyiddin dan jemaah kemudiannya bertakbir raya sebelum menunaikan solat sunat Aidiladha yang dilaksanakan dengan mematuhi prosedur operasi standard (S0P) yang ditetapkan dan diimamkan oleh Ehsan.

Sementara itu, Ehsan ketika menyampaikan khutbah Aidiladha bertajuk ‘Cbaran dan Peng0rbanan’ berkata Allah SWT menganugerahkan pelbagai kenikmatan kepada negara termasuk menyambut Aidiladha pada hari ini walaupun pandemlk C0VlD 19 masih belum reda.

“Tetaplah bersyukur dan memuji Allah SWT kerana semua yang berlaku di atas muka bumi ini hanya Allah yang maha mengetahui.

“Pada tahun ini kita masih menyambut Aidiladha dalam suasana yang mencbar dan kaw4lan pergerakan yang masih lagi diteruskan berikutan bilangan k3s harian yang masih tinggi dan tidak menentu. Jagalah diri dan kes.ihatan,” katanya.

Beliau berkata walau apa pun yang berlaku, Aidiladha tidak boleh kehilngan mkna dan inti patinya.

Khutbah itu turut mengingatkan pemimpin supaya menumpukan sepenuh usaha dan tindakan dalam mengek4ng penul4ran wbak C0VID 19.

“Hentikan perc4karan yang sla-sla dan berslmpatilah terhadap rkyat,” katanya.

Ehsan juga menyerv jemaah supaya bersama-sama bermunajat kepada Allah SWT bagi memohon pertol0ngan supaya wbak dan muslbah yang sedang mel4nda negara, diangkat.

Sejurus selesai khutbah Aidiladha, Perdna Mnteri menlnggalkan pekarangan masjid jam 9.05 pagi dengan diiringi Zulkifli.

Perdna Mnteri Singgah Agih Daglng

Ream4ksi Orang Ramai

Tapi bgus dia kenal wlaupon dia xtaw nak panggil pangkat apa kt depan. Nak sbut pakcik mcm x kena. Tapi dgr cara bercakap beradab budaknya. Terbaik adik.

Selamba jer ko muhyiddin yassin kan PM kita tu yer, dikk…alaahaii… takpa lah… janji kenal…. tima kasih, PM, sebab turun melwat… moga cepat C0vid hilng… aamiin.

Dia tkejut campur tervja tu bila pm datang rmah…untung kor dik dia mai rmah…dapat daging k0rban lagi…dapat juga kor jumpa bdepan ngan dia…simpan knangan ni utk anak nanti.

Yang penting mask pakai dik kat rumah pun.. bagus kau. Ni beli sikmak pun bergado tanak pakai mask.

Budak ni serba s4lah… Nk panggil dktor atau peguam atau uncle…. Serabvt jugak kepala budak ni buat keputusan dlm masa terdekat…. Last…buat keputusan… Ekot macam mana ayah panggil PM….. Muhyiddin yassin jer lak… Bapak b0rek anak rintik.

Kredit : BH/OM

Pihak Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page Media Portal Ya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini