[VIDEO] Selamb̷a ‘T̷arik’ Lori Ros̷ak, Aksi Myvi Ini T̷arik Perhati̷an Orang Ram̷ai

Hampir setiap bulan pasti ada saja kereta Myvi akan dirakam melakukan ‘aksi luar biasa’ sehingga tuIar menjadi bualan orang ramai selama beberapa hari.

Baru-baru ada seorang pengguna jalan raya telah terserempak sebuah kereta Myvi dan merakam kereta tersebut sedang ‘selamba’ menarik sebuah lori dipercayai rosak dibelakangnya.

BOLEH TONTON VIDEO DI BAWAH

Video yang mula tersebar itu telah meraih satu juta lebih tont0nan di platform TikTok dan ribuan perk0ngsian oleh pengguna-pengguna Facebook. Walaupun saiz kereta Myvi itu lebih kecil, namun ia tidak menghaIangnya untuk menarik lori tersebut.

Ternyata aksi kereta itu membuat orang ramai tertanya-tanya, adakah Myvi dibina untuk pelbagai kegunaan buat pembeli kereta model ini. Pada tahun ini saja orang ramai pernah merakam Myvi ‘terbang’ melepasi longkang besar, masuk jalan off-road dan ‘panjat’ naik tebing bukit.

Artikel Berkaitan: [VIDEO] Keupayaan ‘Off-Road’ Myvi Mampu Masuk Kebun Durian Buat Warganet Kagum

Siapa sangka model kereta yang diperkenalkan oleh Perodua pada tahun 2005 menjadi salah satu kenderaan utama rakyat Malaysia sehingga ke hari ini dan telah membuktikan ‘keupayaan sebenar’ kereta tersebut.

VIDEO:

Untuk pengetahuan semua, jualan Myvi telah mencecah 1 juta unit pada tahun 2017 lalu dan model tersebut turut dijual di beberapa buah negara luar seperti United Kingdom, Fiji, Brunei dan Singapura.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber & video diambil dari The V0cket, TikTok

Kredit: Mytv Viral