Kasih Seorang Ibu.. Anak ‘GHAlB’ HiI4ng Di Gunung, Ibu S0lat D4lam Hutan Tak Henti2 Berd0a.

Seorang remaja, Ikhsan Al Mughoni dilapo0rkan hiIang setelah terpis4h dengan rakan-rakannya di kawasan pergunungan Kabupaten Kerinci, Wilayah Jambi di Pulau Sumatra sejak 1 Januari lalu.

Tanpa meningg4lkan sebarang petunjuk, usaha menjej4ki dan menyeIamat remaja berusia 17 tahun itu terus diIakukan oleh beberapa pihak berkuasa, sukarelawan dan penduduk tempatan bagi memudahkan urusan pencar!an.

Namun tidak lengkap dengan kesungguhan keluarga m4ngsa terutama si ibu apabila turun menyertai m!si. pencarian,dalam hutan tebal dengan tenaga tuanya sudah tidak berdaya.

Lengkap memakai telekung dan berlapikkan sejadah, si ibu terus menunaikan solat dan menadah tangan berdoa supaya anaknya dapat ditemukan dalam keadaan selamat walaupun miisi pencarian anaknya sudah dihentikan.

Ketika ditanya mengenai tanda-tanda kehiIangan Ikhsan, si bapa mengakui dan mempunyai firasat hati yang mengatakan bahawa anaknya masih hidup.

Berita ini sekaligus mengingatkan kembali kehiIangan peserta G0peng Ultra Trail 2019, Mohammad Ashraf Hassan atau lebih dikenali Acap pada 23 Mac tahun lalu yang masih belum ditemui sehingga kini.

Sumber : Line Today

Via borakdaily

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu. . insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini