Tak M̷ampu S̷ara 19 An̷ak, Lelaki Namakan B̷ayi Terbaru Dengan ‘Cukuplah’

Kerana Dah Tak M4mpu S4ra 19 Anak, Lelaki Namakan B4yi Terbaru Dengan ‘Cukuplah’ | Kata orang cakap bil4ngan anak yang ramai adalah merupakan satu rezeki. Namun begitu, cab4ran untuk membesarkan mereka adalah terp4ksa menelan belanja yang besar bagi mem3nuhi keperluan dan juga kem4huan. Itulah dilalui seorang lelaki di Turki ini apabila baru sahaja menimang cahaya mat4 yang ke 19.

Bagi nama ‘Yeter’ yang berm4ksud ‘cukuplah’ seb4b tak mampu s4ra anak lagi

Menerusi lap0ran Daily Star, Zeher Gezer terp4ksa men4makan anak bongsunya tersebut sebagai ‘Yeter’ iaitu membawa m4ksud ‘cukuplah’. Meskipun bah4gia dengan 2 isteri, lelaki berkenaan meng4kui sedang melalui kesuk4ran untuk meny4ra keluarga bes4r mereka selepas ti4da pekerj4an ak1bat wab4k C0vid-19.

10 orang anak daripada isteri pertama dan seleb1hnya milik isteri kedua

Meskipun pada aw4lnya, kedua-dua isteri kepada Zeher sukar untuk bersef4haman namun mereka akh1rnya berbaik sert4 sama-sama mengvruskan rumah t4ngga yang dibina. Isteri pertama lelaki tersebut telah mel4hirkan 10 orang anak manakala 9 orang lagi datang daripada isteri kedua.

6 orang anak terp4ksa berh3nti sekolah, dah tak m4mpu bayar yuran lagi

Antara dug4an terkini yang dih4dapi keluarga besar ini adalah apabila tidak m4mpu menyed1akan mak4nan yang cukup kepada anak-anak. Mal4h, 6 daripada 19 orang kanak-kanak tersebut terp4ksa berh3nti sekolah kerana kekur4ngan wang bagi men4mpung bay4ran yuran.

Sumber: Portal DailyStar.Co.Uk, Kish Dnia

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini