Tak Makan Nasi Sebab Al̷ergi & G̷eli -“H̷arap Ada Yang Sudi Terima Kekur̷angan”

Seperti diket4hui umumm, nasii adalah mak4nan ruji bagi orang Asiaa. T4npanya, ib4rat tidak lengk4plah hiidup sese0rang itu satu hari. N4mun, pern4hkah kita terfikir bahawa ada ins4n di luarr sana yang mengh4dapi re4ksi al3rgi terhadap nasi? Mungkin kedeng4ran agak peliik, tetapi itulah re4liti yang dialami oleh se0rang g4dis ini.

Tak boleh makan nasi sebab al3rgi & gelii.. cuma m4kan teelur & ikan saja

Menerusi TikT0k, @reekawardi mended4hkan dirinya tidak pernah menj4mah nasi sejak kecil lagi berikut4n mempunyai al4han terhadap mak4nan tersebut. Bukan itu sahaja, seg4la jenis laukk-paukk yang digem4ri orang ramai juga langsung tiidak kena dengan selera tek4knya mel4inkan hanya teelur dan ikan sahaja. Justeru, dia berh4rap agar ada yang suudi menerima kekur4ngan diriinya itu.

@reekawardi

Allergic and geli can’t relate😢 #fyp

♬ Yada Yada – i c h i

@reekawardi

Reply to @blackblack868 my fav maggie tomyam and fries😍

♬ original sound – reeka ︎ – reeka ︎

10% orang Asiaa al4mi al3rgi terh4dap nasii.. menyeb4bkan kuliit jadi bengk4k & merah-kemer4han

Memetiik lap0ran p0rtal kesih4tan Hello D0ktor pula, h4mpir 10 per4tus daripada orang Asiaa meng4lami al3rgi terh4dap nasi. Biasanya, penghiidap kead4an ini akan meng4lami re4ksi al4han ‘c0ntact urticaria‘ iaitu satu tiindak b4las yang menyeb4bkan kuliit menjadi kemer4h-mer4han dan membengk4k.

Peliik tapi rup4nya ramai juga yang ada al4han sama..

Dik0ngsi sejak semalam, rak4man video berdurasi semiinit itu berjaya mer4ih h4mpir 200 ribu tont0nan set4kat ini. Meskipun raata-raata netiizen terk3jut dengan pended4han g4dis ini, n4mun ruupa-ruupanya ramai juga yang meng4mbil kesemp4tan berk0ngsi peng4laman mempunyai al4han sepertinya.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini