Tak Meng4ku Sebabkan Kem4tian Rakan, Siti Nur Athirah Dituuduh Bawah @kta 302

Tak Meng4ku Sebabkan Kem4tian Rakan, Siti Nur Athirah Dituuduh Bawah @kta 302 | Sudah lebiih 2 miinggu berlalu ins!den s4mun yang telah menyeb4bkan kem4tian Siti Nor Surya di Kampung Lubuk Batu, Hulu Terengganu. Kejaaadian yang telah meruuntun h4ti ramai piiihak itu masih lagi menjadi tumpuuuan susulan penangk4pan svspek yang juga rakan baik Allahy4rhamah.

Didkwa hari ini, tapi tak mengaaku sebabkan kem4tian rakan

Setelah permoh0nan reeman gaadis berusia 19 tahun itu dis4mbung, harini tertuuduh telah pun dihad4pkan ke Mahk4mah Majistret Marang, Terengganu. Walau bagaimanapun, tiaada sebarang peng4kuan direk0dkan daripada svspek dan remaja itu hanya meng4ngguk faham akan kertas pertuduuuhan yang dibac4kan oleh Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda.

Dituuduh baawah AAkta 302, tak dibeenar ikat jamiin

Menerusi p0rtal K0smo Online, Siti Nur Athirah Azmi telah didkwa menyeb4bkan kem4tian Siti Nor Surya mengiikut Akta 302 yang memperuuuntukkan hukvman gantvng jika sabiiit kesal4han. Selain itu, mahk4mah turuut tidak memben4rkan remaaja terseebut diikAt jamiin dan menet4pkan 10 Januari 2021 untuk sebuuutan semula pertudvhan.

Ada baaahan buuukti dibu4ng dalam suungai tapi g4gal diteemui

Sebelum ini, penc4rian bar4ng buuukti mengenai kej4dian ini giat dilanc4rkan di sebuah suuungai tidak jauh dari l0kasi ins!den. Meskipun Uniit Selam Pasuukan P0lis Mariin Wilaayah Tiga telah dituruunkan, namun usaha itu g4gal memand4ngkan aruus suungai yang agak deraaas.

 

Sumber: Portal Kosmo Online & Twitter Mohd Ishak Abdillah Ngah, Kish Dunia