Tak Sempat Elak Kereta Ubah Haluan, Lelaki Aj4l Dis3ret & Dig1lis Lori Treler

PILU Tak Sempat Elak Kereta Ubah Haluan, Lelaki Aj4l Dis3ret & Dig1lis Lori Treler | Sebagai pemandu berh3mah, kita perlulah peka dengan keadaan sekeliling termasuklah kenderaan lain yang lebih kecil khususnya seperti mot0sikal. Kad4ngkala kecuaian jalan raya yang berlaku mungkin kecil sahaja. Mal4ng tidak berbau, namun kesil4pan sed3mikian rupa sebenarnya boleh mer4gut ny4wa orang lain seperti sebuah tr4gedi ngeri ini.

Dig1lis dan diheret lori tr3ler sej4uh 14 KM

Memetik laporan Harian Metro, seorang lelaki telah men3mui aj4l dalam keadaan meny4yat hati apabila meng4lami kec3deraan serius dan bah4gian pinggangnya hampir pvtus akibat dig1lis lori. Kej4dian yang berlaku pada tengah hari sem4lam di Jalan Sungai Buloh terb4bit telah meny4ksikan Mohamad Hafiz diher3t oleh kend3raan berat berk3naan sejauh 14 meter.

Tak semp4t elak kereta dip4ndu lelaki Bangladesh yang mengvbah halvan ke kiri

Menvrut Ketua Jabatan Siasatan dan Pengvatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, tr4gedi memb4bitkan 3 kend3raan itu berpvnca apabila sebuah ker3ta yang dip4ndu oleh lelaki warg4negara Bangladesh bert1ndak mengvbah halvan kek kiri. Akib4t tidak s3mpat untvk meng3lak, lelaki berusia 28 tahun ini bert3mbung di bahagian belak4ng dan terj4tuh seb3lum dig1lis oleh lori tr3ler terbabit.

Tak ada les3n mem4ndu rupanya, kereta pulak milik majikan

Apabila disi4sat, pemandu berusia 38 tahun berkenaan rupa-rupanya tidak mempvnyai lesen memandu dan kereta terb4bit merup4kan milik majikannya. Pihak berkvasa telah pun men4han lelaki itu dan pemilik kend3raan tersebut akan diambil tind4kan lanjut.

Sumber: FB Harian Metro

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini