Teb̷aIkan Muk̷a Minta Air Bersih Dgn Jiran, Ibu 6 An̷ak Harap Dapat Kerja Dan B̷antuan

Tpksa TebaIkan Mukaa Minta Air Bersiih Dgn Jiiran, Ibu 6 Anak Harap Dapat Kerja Dan B4ntuan | PAASIR GUDANG – Se0rang waniita yang menyara enam an4knya kehiI4ngan suumber pendap4tan sejak Mac lalu ak1bat pndemik C0vld-19 dan kini hidup dengan lhsan jiiran dan orang ramai.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share menu puasa korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Zainorimah Ludin, 39, dan keluarganya yang tiinggaI di Pr0jek Perumahan R4kyat Term1skin (PPRT) Masai di sini sejak 15 tahun lalu juga diuj1 apabila anak bongsunya Nur Aqilah Fazli diser4ng s4wan baru-baru ini.

Menurutnya, kehiidupan mereka sekeluarga juga serba kekvrangan apabila tldak mempunyai bekalan airr sejak Februari lalu kerana tldak m4mpu memb4yar bil bulanan air yang tertvnggak berjumlah RM1,500.

“Sejak tlada bekalan air saya dan anak-anak menghar4pkan ihsan jiiran untuk mendapatkan bekalan airr bagi kegunaan harian.

“Saya tldak dapat bekerja ketika ini kerana temp4t kerja saya di sebuah institusi pendidikan di Seri Alam di sini ditvtup sementara disebabkan pndemik C0vld-19,” katanya kepada ketika ditemui di rumah PPRT tersebut hari ini.

Dalam pada itu, Zainorimah bersyukur kerana masih mempunyai temp4t bertedvh namun gvsar dengan status kelayakan rumah yang didiaminya sekeluarga kerana kedi4man itu milik arwh ibunya yang meningg4I duniaa ak1bat jngkitan parv-parv dan sak1t buahh p1nggang sejak tahun lalu.

Katanya, beb4n utamanya kini ialah tlada sumber pend4patan kerana tldak dapat bekerja sebagai pemb4ntu dewan makan institusi pendidikan itu.

“Sepanjang temp0h tldak bekerja, saya terpksa menghab1skan wangg simp4nan untuk diri dan anak-anak selain mengh4rap b4ntuan orang ramai khususnya jiiran setemp4t,” katanya.

Dia yang ditingg4Ikan suaminya tnpa khabar beriita ketika h4miI dua bulan anak b0ngsunya itu juga reeda dengan ketentuan Ilahi dan berh4rap ada piihak yang sudi memberikannya pekerj4an.

Zainorimah yang merupakan anak yat1m p1atu tldak pernah mem0hon ba4ntuan mana-mana piihak termasuk Jab4tan Kebajikan Masy4rakat (JKM).

“Saya reda dengan ketentuan Ilahi, bagaimanapun saya tetap bersyukur kerana anak-anak tldak cer3wet dalam s0al makan, mereka makan sahaja apa yang ada,” katanya.

Orang ramai yang ingin memb4ntu boleh menghubungi Zainorimah menerusi talian 011-2871 6774 atau menyvmbang menerusi akaun Maybank atas namanya, 151146588322.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini

Sumber: sinar hrian