Terg4mak Buat Anjlng Menangis Lepas Dip4ksa Makan CiIi Demi ‘Content’ Video Tuan

Terg4mak Buat Anj!ng Menang!s Lepas Dip4ksa Makan CiIi Demi ‘Content’ Video Tuan | Pada zaman sekarang, orang sanggvp buat apa sahaja demi mera1h popul4riti dan jumlah tontonan video yang banyak. Jadi, tidak mengej0tkan apabila ramai orang ‘bo*d0h’ yang menjadi popvlar dalam sek3lip mata.

Baru-baru ini, tuIar video se3kor anj!ng baka German Shepherd yang dip4ksa untuk makan sem4ngkuk ciIi merah di China. Kej4dian menyed!hkan ini dir4kam secara langsung oleh tuannya sebagai content untuk media sos!al.

Ini bukanlah video pertama yang tuIar di negara itu yang meny4ksikan haiwan pelih4raan dis3ksa oleh tuannya. Sebelum ini juga, pernah tuIar sebuah video yang melih4tkan seek0r anj!ng diberi makan La Zi Ji, menu ayam yang dimasak bersama ciIi.

Berdas4rkan video yang dirakam, seorang lelaki dilihat sedang bercakap di had4pan kamera sebelum melet4kkan mak4nan tersebut untuk tat4pan anj!ngnya. Mungkin diseb4bkan lapar atau tak0t kepada tuannya, anj!ng tersebut tetap makan ciIi itu meskipun matanya sudah mengelvarkan air mata.

Untuk pengetahuan anda, ini adalah tr3nd terbaru di China di mana mereka memberi makanan ‘peIik’ kepada ha1wan pelih4raan, dengan alasan untuk mengel4kkan pembaziran makanan.

Trend ini bermula apabila Pres!den Xi Jinping melanc4rkan sebuah kempen ‘0perasi Pinggan Kosong’, kempen yang dilakvkan bertujvan untuk mend1dik raky4t China agar tidak memb4zir makanan.

Namun, lain pula yang terj4di apabila rakyat China meny4mbut kempen ini dengan meIib4tkan ha1wan pelih4raan.

Anda boleh tonton video tersebut di sini:

Sumber: DailyMail

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini