Tiga m̷aut kemalang̷an ̷lori dengan tre̷ler di Batu P̷ahat

BATU PAHAT – Se0rang pem4ndu dan dua kelindan sebuah l0ri m4ut dalam kemal4ngan memb4bitkan kend3raan beratt itu dengan sebuah tr3ler di Jalan Kluang-Batu P4hat di sini, awal pagi tadi.

Dalam kej4dian pada pukul 6.28 pagi itu, m4ngsa yang m4ut ialah Mohamad Azraai Mohamad Rizal, 24; Deli Mustapha, 59, dan Sadam Hussin Hamidon, 30.

Mohamad Azraai yang mem4ndu l0ri membawa mu4tan peraIatan bengkeI itu mninggaI dunia di tempat kej4dian aklbat ced3ra par4h.

Selain itu, Deli dan Sadam Hussin yang turut ced3ra p4rah di angg0ta b4dan kerana ter$epit di bawah l0ri juga dis4hkan mninggaI dunia di l0kasi terb4bit.

Pu$at Ger4kan 0perasi (PGO) Jab4tan B0mba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Johor berkata, pem4ndu tr3ler berusia 39 tahun yang membawa mu4tan siimen pula seIamat dan tidak mengalami $ebarang keced3raan.

“Piihak b0mba terp4ksa menggunakan peraIatan kha$ untuk mengeluarkan m4ngsa yang tersep1t dan tuurut dibantu oleh sebuah kren bagi mengeluarkan m4ngsa ter$epit di dalam l0ri tiga tan tersebut.

“Ketiga-tiga m4ngsa yang tersepiit berjaya dikeluarkan dan kesemua m4yat diser4hkan kepada piihak p0lis untuk tiindakan seIanjutnya,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Tambah keny4taan itu, seramai 18 angg0ta dan dua jent3ra FRT serta sebuah jentera EMRS dari BaIai B0mba dan Penyel4mat (BBP) Ayer Hiitam dan BBP Kluang dikejarkan ke tempat kej4dian.

0perasi menyeIamat dit4matkan pada pukul 8.43 pagi.

Sementara itu, isteri Azraaai dikenali sebagai Malina Ayob redha dengan pem3rgian suaminya selain meIuahkan ke$edihannya di mediia sosiaI.

“Ya Allah, abang dah tinggaIkan sayang selamanya. Al-Fatihah buat suami tersayang. Sem0ga abang tenang di sana. Sayang tunggu abang dekat sana nanti ye. Ya Allah, kuatkanlah h4ti aku,” tulisnya di Faceb00k.

Kredit: WB Via Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini