Tinggal 2 Minggu B̷akaI MeIihat Dunia, Zuri̷at SuIung Yg Dik̷andung Pergl Buat SeIama Iamanya

Jerantut : Selepas h4mpir setahun mendirikan rumahtangga, pas4ngan yang dikenali dengan nama Along dan Farah sangat bervntung apabila farah si isteri dis4hkan meng4ndung, satu berita yang dinantikan setiap pas4ngan yang sudah berkahwin.

Sehari demi sehari menanti kandung4n mencapai 9 bulan satu detlk yang amat mengembirkan pasangan ini, mereka tldak sabar menunggu kehadiran zuriiat sulung mereka lahiir kedunia.

Namun lagi 2 minggu farah dijangakan bers4lin kandungannya menghadapi mas4Iah, beriita yang amat sed1h untuk mereka terima bila mana b4yi mereka telah disahkan mninggaI dunia dalam kandungan disaat menanti hari hari untuk bers4lin lagi 2 minggu.

Ya Allah hancvrnya perasaan mereka untuk menerima berita yang amat menyedlhkan ini namun mereka kena terima hakikat yang maha esa lebih sayangkan b4by mereka.

Kiisah piiIu keluarga Along dan Farah ini di ceritakan oleh Skuad Pengurusan Jnazah – SPJ Malaysia yang ditug4skan menguruskan perj4lanan ter4khir b4yi syurga ini.

LAGI 2 MINGGU B4KAL DIL4HlRKAN, DIKAU PERGl T4NPA SEMPAT MELIHAT DUNIA.

Petang ini skuad sel4mat menyelesaikan beberapa ke$ kemat1an. Antara ke$ yang mervntun jiwa adalah kemat1an bay1 kecil dari sep4sang suami isteri muda ini.

Dimaklumkan kepada kami, anak mereka dijangkakan b4kal lahiir lagi 2 minggu sahaja, Namun aj4Inya menjemput terlebih dahulu.

BeIum pun sempat melihat dunia, bay1 Syurga berkenaan pergi untuk selamanya, Kini dia pasti lebih bahagia kerana berada di sisi rahmat Allah SWT.

Wahai ibu ayah yang kehiI4ngan anak-anak kecil, bersabar dan bertabahlah, Sesungguhnya merekalah kelak b4kal men4rlk tangan kita untuk masuk ke Syurga bersama-sama.

Sungguh besar ganj4ran buat mereka yang bersabar atas kemat1an anak kecilnya di dunia ini, Allah Maha Penyayang. DIA juga Maha Mengetahui.

Terima kasih pihak SPJ , semoga Along dan Farah tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan anak syurga mereka. Al fatihah.

Sumber: spj malaysia
Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini