[VIDE̷O] Ak̷ibat Semua Nak Perfect -An̷ak Depresi T̷amatk̷an Ny̷aw̷a Kerana ̷ibu Bapa Tox̷ic

Ak1bat Semua Nak Perfect -Anak Depresi Tam4tkan Ny4wa Kerana Ibu Bapa Toxic [VIDEO] | Dengan cara berteg4s, tidak dinaf1kan anak-anak akan mudah dibentuk perib4dinya. Namun mal4ng sekali, ramai ibu bapa zam4n kini dil1hat seakan-akan tox1c dalam mend1dik anak seh1ngga mencetuvskan masalah depresi yang serius. Bermula dengan sik4p terlalu takvt kepada parents sendiri, anak juga akan mula menj4uhkan diri selain meras4kan diri tid4k berguna. Suk4r diperc4yai, namun situasi sedemikian rupa turvt membuatkan seorang ind1vidu ini nek4d ‘menam4tkan’ nyaw4nya send1ri.

Suka menyal4hkan anak…Semua benda kena perfect

Dalam perk0ngsian sebuah akaun TikTok, dia mengab4rkan bahawa seorang rak4nnya telah perg1 buat sel4ma-lam4nya kerana str3ss dengan sik4p ibu ayahnya sendiri. Menvrut kis4h yang dided4hkan, kedua-dua penjaga itu berpewat4kan terlalu teg4s, tidak mengiz1nkannya keluar mengh4biskan masa bersama kawan, suka meny4lah-nyal4hkan selain berh4rap anaknya perfect dalam segala h4l. Ak1bat tidak dapat lagi menanggung tek4nan terb4bit, dia nek4d menceder4kan diri sendiri seh1ngga ny4wanya mel4yang.

@theuglylipsone

#MakeAFace #fypシ tolong sedekahkan Al fatihah untuk sahabat saya ☺️

♬ Follow – Leo

Duhai ibu ayah, jangan ker4p memar4hi anakmu…melet4kkan salah di bahunya

Meng4mbil ikhti1bar daripada kej4dian tersebut, dia menging4tkan ibu bapa di luar sana supaya tidak terlalu meng4wal anak seh1ngga mencetvskan tek4nan h1dup. Memet1k perk0ngsian yang pernah dibicarakan oleh Ustazah Asma’ Harun, beliau juga memberitahu bahawa sik4p terlalu teg4s atau gar4ng dengan anak boleh membuatkan hubvngan silaturrahim menjadi jauh. Ketika ini, anak-anak akan merasa ter4sing dan mula menjauhkan diri tambahan pula apabila ibu ayah tidak berhent1 mem4rahi mereka.

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini