[Vide0] Aliff Aziz Kini Jᴏin D̷akwah T̷abIigh! Asbab Dapat Hid̷ayah Datang Masa “Scr0Il” (IG)?

Umum mengetahui mengenai kontr0versi panas yang melibatkan penyanyi dan pelakon Aliff Aziz berulang kali sebelum ini. Namun, Aliff kini tampil dengan perubahan baru selepas diberi hidayah Allah untuk kembali kepada fitrah.

Hidayah datang masa scroll Instᴀgram

Menurut Aliff, 30, bermulanya penghijrahan dia kepada Allah adalah Instᴀgram (IG) di mana dia ternampak perkongsian IGTV daripada Faizal Ismail (FBI).

Nak dijadikan cerita pada mulanya saya tengok ruangan expl0re di Instagram. macam-macam orang post. Tiba-tiba terlintas perkongsian abang FBI, dia pun dah pakai kopiah… saya pun tengok IGTV dia sampai habis.

Pada waktu tu tak tahu apa yang gerakkan hati saya… saya sendiri hantar DM (mesej langsung) di Instagram Dakwah Tabligh Malaysia.

Hati mula goyah cari alasan tak nak pergi

Tambah pemilik nama Muhammad Aliff Aziz, selepas beberapa hari dia dihubungi oleh seorang wakil daripada jemaah berkenaan yang mempelawanya untuk keluar selama tiga hari.

Bagaimanapun akuinya, ketika itu hati dia berb0lak dan g0yah selain cuba menggunakan alasan temu janji doktor bagi melepaskan diri daripada sertai jemaah tersebut.

Tapi akhirnya apabila saya fikir balik, tiada siapa pun yang paksa. Maksudnya Allah yang gerakkan hati saya untuk DM tabligh.

Seronok dilayan baik

Mereka layan dengan baik tanpa menghirᴀukan latar belakang atau pangkat, tak menilai atas status kita. Allah bagi sedikit rasa manis…

MasyaAllah. Tapi hakikatnya mana mungkin yang mendengar rasa apa yang kita rasa.

SUMBER/Kredit: info viral

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini