[VIDE0] ‘Ayah perg̷i seny̷ap-seny̷ap, tak sus̷ahkan orang’ – Bapa meningg̷al dunia diseb̷abkan Cov̷id-19

KUALA LUMPUR – Kehil4ngan orang ters4yang bukanlah suatu perk4ra yang mudah untuk diterima oleh sesiapa, namunn siapa kita untuk mel4wan aturan t4kdir.

Rasa perlt itu lebih dah$yat apabila tidak dapat berada di sisi orang ters4yang sebelum dia mengh3mbuskan n4fas ter4khir.

Seorang pemilik akaun Twitter janatunmaqwa berk0ngsi mem0ri ter4khir bersama ayahnya yang juga salah seorang daripada ratuusan m4ngsa C0VID-19 di negara ini.

“Dr call mak. Cakap waktu dia datang katiil ayah, ayah dah tak ada. Ayah pergi seny4p-seny4p tak susahkan orang. Allahu,” tulisnya di akaun Twitter, Selasa.

Kata @janatunmaqwa, pada 9 Januari lalu, dia tidak meny4ngka tarikh itu adalah kali ter4khir bertemu dengan ayahnya, Allahy4rham Jemali Marsidi yang secara sukarela ingin ke H0spital Putrajaya bagi mendap4tkan raw4tan.

Ujarnya, Allahy4rham mempunyai pelbagai peny4kit seperti d4rah tlnggi, saklt j4ntung serta kenc1ng maniis yang menyeb4bkannya suukar bern4fas serta perlu berg4ntung dengan aIat b4ntuan pern4fasan.

Walaupun $edih dengan pemerg1an itu namun peng4sas Takoyaki Desa Putra itu turut mem4njatkan kesyukuran kerana berpelu4ng melihat jen4zah Allahy4rham diuruskan di h0spital menerusi rakaman vide0 selain berkesemp4tan memberi pengh0rmatan ter4khir di t4nah perkub0ran sekalipun dari jauh.

Dalam perk0ngsian yang sama, janatunmaqwa memberitahu, h4mpir kesemua ahli keluarganya menjalani kuar4ntin sementara adiknya kini berada di Pu$at Kuarantin dan Raw4tan C0VID-19 Berisik0 Rendah (PKRC) di Taman Ekspo Pertanian Malaysia Serdang (MAEPS).
Sehubungan itu, katanya, majliis tahliil telah diadakan dalam talian manakala s0lat jen4zah gh4ib untuk Allahy4rham ayahnya dilakukan oleh pes4kit-pes4kit C0VID-19 di PKRC itu.

Perk0ngsian (janatunmaqwa itu mendapat perh4tian riibuan w4rga maya yang turut bersimp4ti dan berk0ngsi situasi yang sama.

Kredit: Mediaportal

Jom sama2 join group ni.. Khas untuk sama2 kita share resepi korang nnti..inshaAllah bermanfaat disana..TQ
Nak Join –> Klik Disini