[VIDE0] Tular W4nita Hamil 7 Bulan Terjatvh Ketika Tunggang Kuda,Ini Penjelasan Sebenar Dari Mangsa

Semalam telah v!ral di laman sosial Twitter sebuah visual memaparkan seorang wanita yang sedang sarat hamil terjat0h ketika sedang menunggang kuda

Video dengan berdurasi 52 saat yang kini meraih lebih 56,700 tont0nan itu memaparkan wanita mengandung terbabit menjerit kesak!tan selepas dipercayai tergelincir sebelum terjat0h ke tanah.

Kes tak tahu di mana. Belum dapat inpo. ????

Ramai warganet menyifatkan aktiviti yang dilakukan oleh wanita hamil itu tidak bersesuaian dan ba haya untuk kandungannya.

Menerusi resp0ns warganet di Twitter, wanita hamil berkenaan merupakan seorang usahawan kosmetik pemilik jenama Secret Correa yang dikenali sebagai Cik Puan Azila.

Mengetahui video terbabit v!ral di internet, Cik Puan Azila tampil menjernihkan keadaan dan memberikan penjelasan.

Tampil beri penjelasan

“Assalamualaikum wbt. Semoga hari ini hari yang indah untuk semua. Sesuatu yang luar biasa terjadi semalam apabila video saya jat0h dari kuda (tergelincir sebenarnya) tiba-tiba gone v!ral di media social, di Twitter seperti mana di dimaklumkan.

“Bertubi-tubi panggilan telefon dari keluarga dan kawan-kawan yang concern keadaan saya. Ya saya faham, mungkin sebab saya tengah sarat mengandung tujuh bulan, sebab tu ramai yang risaukan keadaan saya.

“Alhamdulillah saya okay je, tak ada yang serius so far. Syukur kepada Allah SWT. Masa dapat tahu video saya viral, sempatlah tengok perbualan dekat Twitter.

“First time kena ke cam memang tak terhadam membaca komen-komen warganet yang kata sendiri cari pasal sendiri tanggunglah, cari penyak!t dan macam-macam lagilah. Mujurlah em0si ibu mengandung tak terga nggu sangat. Mental fizikal orang bisnes kena kuat!

“Bagi yang bagi kata-kata semangat dan mendoakan kandungan saya selamat. Alhamdulillah terima kasih ya. Paling yang saya suka ada yang ingat saya tak pregnant sebab ade yang kata badan kecik. Ye ke? Itu kena guna #LosyenSecretCorrea lah ye,” tulis.

Tambah Azila, dia menunggang kuda miliknya sendiri dan aktiviti terbabit memudahkan proses bersalin.

“Sebenarnya menunggang kuda ketika hamil ni bukan tak boleh tapi cuma kena berhati-hati.

“Macam dalam video tu sebenarnya saya override saja tapi berlaku sedikit kesilapan teknikal hingga tergelincir. Setakat pusing-pusing joy ride tak apa, melainkan trot atau canter dalam arena memanglah tak sesuai dalam keadaan sarat macam ni.

“Sebenarnya saya penunggang kuda dan White Rose adalah kuda saya sendiri. Dah lama tak jumpa dia. Rose ibarat anak saya.

“Saya rindu dekat Rose sebab berbulan jugalah tak jenguk dia. Saja nak melawat dia sebelum bersalin. Tuan kuda dengan kuda kena ada bonding. Sekali sekala kena datang tanya khabar.

“Apapun terima kasih kepada yang menegur, menge cam dan yang risau terhadap seorang ibu hamil ini. Doakan saya selamat bersalin ya. Bila jat0h jangan lupa untuk bangkit lagi. Itu sikap orang-orang yang berjaya! Assalamualaikum,” tulisnya lagi. – Sumber dipetik dari Xtra, Instagram Cikpuanazila_cpa

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu. . insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini